Menu
 

Krievijā trešo dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels Covid-19 upuru skaits

  • Autors:  LETA--INTERFAX

Krievijā ceturtdien trešo dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels Covid-19 upuru skaits - 24 stundu laikā miruši 672 cilvēki, liecina operatīvā štāba publiskotie dati. Trešdien Krievijā tika reģistrēti 669 Covid-19 upuri.

Maskavā un Sanktpēterburgā pēdējās diennakts laikā reģistrēti attiecīgi 108 un 115 nāves gadījumi. Viens no vīrusa perēkļiem ir Sanktpēterburga, kur piektdien plānota Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfināla spēle, un organizētāji negrasās to atcelt koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.

Krievijā aizvadītās diennakts laikā reģistrēti 23 543 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir lielākais skaits kopš 17.janvāra. Valstī kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 5,5 miljoniem cilvēku.

Kopš pandēmijas sākumā Krievijā ar Covid-19 miruši 135 886 cilvēki. Krievijā pašreiz strauji izplatās jaunā koronavīrusa delta jeb Indijas paveids, bet vakcinācijas kampaņas temps ir sarucis.

Amatpersonām pārmests, ka tiek slēpts patiesais mirušo skaits, un Covid-19 upuru statistikā tiek ietverti tikai tie gadījumi, kuros Covid-19 autopsijā atzīts par galveno nāves cēloni.

Pēdējo pāris nedēļu laikā Maskavā un Sanktpēterburgā strauji pieaudzis saslimušo skaits, un varasiestādes atjaunojušas ierobežojumus un aicinājušas cilvēkus aktīvāk vakcinēties. Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins sacīja, ka koronavīrusa Indijas paveids sastāda 90% no jaunajiem Covid-19 gadījumiem galvaspilsētā.

Lai ierobežotu vīrusa izplatību, Sobjaņins devis rīkojumu uzņēmumiem organizēt darbu no mājām 30% nevakcinēto darbinieku, un restorāniem turpmāk būs atļauts apkalpot iekštelpās tikai vakcinētos cilvēkus un cilvēkus, kas pārslimojuši Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā.

Maskava arī kļuvusi par pirmo Krievijas pilsētu, kas pieprasījusi, lai vismaz 60% no strādājošajiem pakalpojumu nozarē līdz augusta vidum tiek pilnībā vakcinēti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.