Menu
 

Austrālijā nelikumīga dievkalpojuma dalībniekiem uzlikta 35 000 dolāru liela sodanauda

  • Autors:  LETA/DPA

Ļaudīm, kas, pārkāpjot karantīnas noteikumus, svētdien Sidnejā Covid-19 perēkļa centrā apmeklēja vakara dievkalpojumu, Jaundienvidvelsas policija kopumā piemērojusi 35 000 Austrālijas dolāru (vairāk nekā 21 000 eiro) lielu sodanaudu.

Katram no 30 baznīcēniem uzlikta 1000 dolāru liela sodanauda, bet baznīcai nāksies šķirties no 5000.

Policija pirmdien pavēstījusi, ka pēc informācijas saņemšanas par iespējamo pulcēšanos, pārkāpjot karantīnas noteikumus, veikusi pārbaudi un konstatējusi, ka baznīcā sanākuši aptuveni 60 pieaugušie un bērni, kas ieradušies no dažādām vietām Sidnejas aglomerācijā.

Jaundienvidvelsā svētdien jau trešo dienu pēc kārtas reģistrēto jauno inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 800, un no pirmdienas pandēmijas vissmagāk skartajās apkaimēs stājas spēkā komandantstunda.

Karantīna Sidnejas aglomerācijā turpinās jau astoņas nedēļas un netiks atcelta vismaz līdz septembra beigām.

Ļaudis no savām mājām var iziet vienīgi, lai dotos uz darbu, pie ārsta vai iegādāties pirmās nepieciešamības preces, kā arī lai pavingrotu.

Kopš jūnija, kad sākās pēdējais pandēmijas uzliesmojums, Jaundienvidvelsā reģistrēti 74 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, bet inficēšanās gadījumu skaits pašreizējā uzliesmojumā sasniedzis 13 022.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.