Menu
 

Pie Kabulas lidostas nogranduši divi sprādzieni, nogalinot 12 ASV karavīrus

  • Autors:  LETA/AP/AFP

Ceturtdien pie Kabulas lidostas nogranduši divi pašnāvnieku sarīkoti sprādzieni, kuros nogalināti 12 ASV karavīri un 15 ievainoti, paziņojis ASV Armijas Centrālās pavēlniecības komandieris ģenerālis Kenets Makenzijs.

"Uzbrukumā tika nogalināti un ievainoti arī daudzi afgāņu civilisti," pavēstīja Makenzijs.

Pēc viņa teiktā, sprādzienus sarīkoja divi pašnāvnieki no džihādistu grupējuma "Islāma valsts" un ASV sagaida, ka grupējums mēģinās sarīkot jaunus uzbrukumus Kabulā.

Makenzijs norādīja, ka ASV ir apņēmības pilna atriebties "Islāma valstij" par uzbrukumu. Neskatoties uz uzbrukumu, ASV turpinās evakuēt cilvēkus no Kabulas lidostas.

Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs iepriekš pavēstīja, ka pie lidostas notikuši divi sprādzieni - viens pie lidostas vārtiem un vēl viens netālajā viesnīcā.

Talibi paziņoja, ka ievainoti vismaz 52 cilvēki. Talibu pārstāvis sakariem ar presi Zabihulla Mudžahids pavēstīja, ka 13 līdz 20 cilvēki gājuši bojā.

Viņš piebilda, "Taliban" stingri nosoda uzbrukumu un spers visus soļus, lai vainīgos sauktu pie atbildības. Mudžahids arī norādīja, ka uzbrukums noticis vietā, kur par drošību ir atbildīgi ASV spēki.

Pēc kāda aculiecinieka teiktā, sprādziens noticis cilvēku pūlī, kas cenšas iekļūt lidostā.

Pie Kabulas lidostas pulcējas tūkstošiem cilvēku, kas vēlas pamest Afganistānu pēc tās nonākšanas talibu rokās.

ASV un Lielbritānija trešdienas vakarā brīdināja, ka Kabulas lidostā un tās apkārtnē ir augsts teroristu uzbrukuma draudu līmenis.

Tiem, kuri atrodas pie trim ieejām lidostas teritorijā, nekavējoties jādodas prom, jo ir draudi drošībai, norādīja ASV Valsts departaments.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.