Menu
 

Eiropols iegūs lielākas pilnvaras informācijas vākšanā

  • Autors:  LETA/DPA

Eiropas policijas organizācija Eiropols varēs iegūt informāciju no privātajiem partneriem un izstrādāt jaunas tehnoloģijas, paredz otrdien panākta vienošanas.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un Eiropas Parlamenta (EP) pārstāvji vienojās, ka Eiropols varēs intensīvi sadarboties ar interneta pakalpojumu sniedzējiem un valstīm, kas neietilpst ES.

Vienošanās arī nosaka datu pārvaldības standartus un dod Eiropolam pilnvaras ieviest jaunas tehnoloģijas, lai uzlabotu savu darbu.

"Eiropolam ir nepieciešami moderni līdzekļi, lai atbalstītu policiju izmeklēšanas," norādīja ES iekšlietu komisāre Ilva Jūhansone.

"Stingrākas pilnvaras, par kurām šodien tika panākta vienošanās, apliecina Eiropola vietu kā pasaules līderim jaunu tehnoloģiju izstrādē tiesībaizsardzības vajadzībām, sadarbībai ar privātiem uzņēmumiem, lai novērstu un izmeklētu noziegumus un aizsargātu pamata tiesības," paziņoja komisāre.

Eiropas Komisija (EK) ierosināja paplašināt Eiropola pilnvaras 2020.gada decembrī.

Eiropolā strādā aptuveni 1000 darbinieku, kas palīdz ES valstīm izmeklēt nopietnus starptautiskus noziegumus un terorismu. Eiropols arī novērtē draudus, ko rada organizētās noziedzības un teroristu grupējumi.

Vienošanos par Eiropola pilnvaru paplašināšanu vēl jāapstiprina EP un ES Padomei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.