Menu
 

Zviedrija 9.februarī atcels lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu

  • Autors:  LETA/AFP

Zviedrija 9.februarī atcels lielāko daļu ierobežojumu, kas noteikti cīņā ar Covid-19, ceturtdien paziņojusi valdība, norādot, ka pandēmija ieiet jaunā fāzē.

Tostarp tiks atcelta prasība, ka bāriem un restorāniem jābeidz darbs plkst.23 un jāierobežo apmeklētāju skaits.

Pasākumos iekštelpās apmeklētājiem vairs netiks prasīts uzrādīt vakcinācijas sertifikātu, un sabiedriskajā transportā vairs netiks rekomendētas sejas maskas.

"Pandēmija nav beigusies, bet mēs ieejam pavisam jaunā fāzē," žurnālistiem paziņoja Zviedrijas premjerministre Magdalēna Andešsone.

"Zināšanas par koronavīrusa omikrona paveidu ir pilnīgākas (..). Vairāki pētījumi liecina, ka omikrona paveids izraisa mazāk nopietnu saslimšanu," skaidroja premjere.

Lai gan omikrona izplatīšanās Zviedrijā pēdējā mēneša laikā novedusi pie rekordliela saslimušo skaita, hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits nav strauji pieaudzis.

Zviedrijā vairāk nekā 83% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem, ir saņēmuši divas Covid-19 vakcīnas devas, un gandrīz 50% ir saņēmuši trešo devu.

Zviedrijas veselības ministre Lēna Hallengrēna paziņoja, ka valdība saglabās modrību un vēros pandēmijas turpmāko attīstību.

Pakāpeniski notiks arī cilvēku atgriešanās darbavietās un atsāksies mācības universitātēs.

Taču varasiestādes iesaka cilvēkiem palikt mājās, ja viņi novēro sev Covid-19 raksturīgus simptomus, un pagaidām spēkā paliks ierobežojumi uz robežām.

Cilvēkiem, kas nav vakcinējušies pret Covid-19, pēc 9.februāra ieteikts turpināt izvairīties no cilvēku pārpildītām vietām.

Pandēmijas sākumā Zviedrija nolēma neieviest stingrus ierobežojumus, bet aicināja cilvēkus būt saprātīgiem un piesardzīgiem. Taču vairākkārt ierobežojumi tika pastiprināti, lai kontrolētu vīrusa izplatību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.