Menu
 

Ukrainas prezidenta preses dienests: Zelenskis aicinājis Baidenu apmeklēt Kijevu

  • Autors:  LETA/AFP

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicinājis ASV prezidentu Džo Baidenu apmeklēt Kijevu, lai apliecinātu Ukrainai Vašingtonas atbalstu situācijā, kad valstī iespējams Krievijas iebrukums, paziņojis Zelenska preses dienests.

Tāds aicinājums izteikts svētdienas vakarā notikušajā abu valstu vadītāju telefonsarunā.

"Esmu pārliecināts, ka jūsu vizīte Kijevā tuvākajās dienās, kurām būs izšķiroša loma situācijas stabilizēšanā, būtu spēcīgs signāls, kas sekmētu deeskalāciju," paziņojumā citēts Zelenska teiktais.

ASV Baltā nama paziņojumā par abu prezidentu sarunu šāds uzaicinājums gan nav pieminēts. Tajā norādīts, ka Baidens apliecinājis atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai un uzsvēris, ka Vašingtona un tās partneri un sabiedrotie "ātri un izlēmīgi" reaģētu uz jebkādu jaunu Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Aptuveni 50 minūtes garajā sarunā prezidenti vienojušies, ka ir svarīgi turpināt diplomātiskos centienus un atturēšanas pasākumus, reaģējot uz Krievijas spēku koncentrēšanu pie Ukrainas robežām, norādījis Baltais nams.

Zelenskis savukārt uzsvēris, ka Ukraina apzinās visus riskus un ir gatava jebkādai notikumu attīstībai, bet izteicis cerību, ka ASV un citu valstu atbalsts palīdzēs Ukrainas sabiedrībā neizplatīties panikai.

Jau ziņots, ka sestdien Baidens telefonsarunā brīdināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ka uz Krievijas iespējamo iebrukumu Ukrainā Vašingtona reaģētu ar tūlītējām un bargām sankcijām. Kā uzsvēra ASV prezidents, "lai gan Savienotās Valstis joprojām ir gatavas iesaistīties diplomātijā, pilnībā to koordinējot ar saviem sabiedrotajiem un partneriem," tās ir gatavas jebkādam notikumu attīstības scenārijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.