Menu
 

Saistībā ar plūdiem Brazīlijā neviens Latvijas valstspiederīgais pēc palīdzības ĀM nav vērsies

  • Autors:  LETA

Saistībā ar spēcīgo lietavu izraisītajiem zemes nogruvumiem un plūdiem Petropoles pilsētā, Brazīlijā, neviens Latvijas valstspiederīgais pēc palīdzības Ārlietu ministrijā (ĀM) nav vērsies, aģentūru LETA informēja ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris.

Viņš arī pavēstīja, ka ĀM rīcībā nav ziņu, ka kāds Latvijas valstspiederīgais būtu cietis zemes nogruvumos un plūdos tūristu iecienītajā pilsētā.

Petropoles pilsētā uz ziemeļiem no Riodežaneiro spēcīgo lietavu izraisītos zemes nogruvumos un plūdos otrdien dzīvību zaudējuši vismaz 94 cilvēki, trešdien pavēstīja pilsētas pašvaldība.

Starp bojāgājušajiem bija vismaz astoņi bērni. Vēl nav zināms, cik daudz cilvēku ir pazuduši bez vēsts.

Riodežaneiro štata valdība paziņoja, ka ir izglābts vismaz 21 izdzīvojušais. Vairāk nekā 377 cilvēku tika izmitināti skolās un citās pagaidu patversmēs, un labdarības organizācijas aicināja ziedot matračus, pārtiku, ūdeni, apģērbus un sejas maskas.

Gleznainajā Petropolē, kur apglabāts Brazīlijas pēdējais imperators Pedru II un kas atrodas 68 kilometrus uz ziemeļiem no Riodežaneiro, strādāja 180 ugunsdzēsēji un glābšanas dienestu darbinieki.

Pilsētas dome izsludinājusi "katastrofas stāvokli", bet sociālajos tīklos publicēts daudz fotogrāfiju ar izpostītām ēkām un plūdu aizskalotām automašīnām. Dome arī izsludināja trīs dienu sēras par bojāgājušajiem.

Ūdens straumes, kas plūda cauri vēsturiskajam centram, pilnībā appludinājušas daudzus veikalus.

Nokrišņu daudzums dažos Petropoles apvidos nepilnu sešu stundu laikā sasniedza 260 milimetrus, kas ir vairāk nekā tika prognozēts visam februārim, vēstīja meteodienests "MetSul".

Paši lielākie lieti jau ir aiz muguras, bet mērenas lietusgāzes turpināsies vairākas stundas, pavēstīja varasiestādes.

Prezidents Žairs Bolsonaru, kas šobrīd ir vizītē Krievijā, tviterī apliecināja, ka rūpīgi seko "šai traģēdijai", un aicināja ministrus "nekavējoties sniegt palīdzību upuriem".

Janvārī spēcīgu lietavu izraisītos plūdos un zemes nogruvumos Brazīlijas dienvidaustrumos, galvenokārt Sanpaulu štatā, dzīvību zaudēja vismaz 28 cilvēki. Decembrī stipras lietusgāzes Baijas štatā valsts ziemeļaustrumos prasīja 24 cilvēku dzīvības.

2011.gada janvārī vairāk nekā 900 cilvēku gāja bojā plūdos un zemes nogruvumos plašā apvidū, arī Petropolē un kaimiņu pilsētās Nova Friburgu un Teresopolē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.