Menu
 

Deputāts: Krievija atzīs Donbasa "republikas" Doņeckas un Luhanskas apgabalu robežās

  • Autors:  LETA--INTERFAX

Krievijas Valsts domes NVS lietu komitejas vadītājs Leonīds Kalašņikovs paziņojis, ka Krievija atzīs Donbasa "republikas" Doņeckas un Luhanskas apgabalu robežās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien parakstījis dekrētus par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu. Krievijas līderis parakstījis arī līgumus par sadarbību ar Maskavas atbalstīto kaujinieku bandu pašpasludinātajām republikām. Līgumi paredz, ka to parakstījušās puses "apstiprina un ciena esošo robežu vienotību un nedalāmību".

"Līgumā nav noteikts, bet es domāju, ka tiek domāts valstiskums, kas tika apstiprinās senā un vienīgajā referendumā, kurš notika citās robežās nekā šobrīd aizņem DTR," pavēstīja Kalašņikovs. "Šobrīd DTR un LTR aizņem mazākas teritorijas, nekā bija referendumā, taču viņi uzskata, ka viņu valstiskums attiecas arī uz to teritoriju."

"Bet kā šīs robežas tiks atjaunotas, šie līgumi neparedz. Kā tās tiks atjaunotas, nav mūsu kompetencē," paziņoja Kalašņikovs.

Krievijas Federācijas Padomes Ārlietu komitejas vadītāja vietnieks Andrejs Kļimovs pirmdienas vakarā pavēstīja, ka Krievija atzinusi Donbasa "republikas" to faktiskajās robežās. Kaujinieku pašpasludinātās "republikas" aizņem tikai daļu no Doņeckas un Luhanskas apgabaliem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.