Menu
 

Polijas premjers kritizē Rietumus par egoismu saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā

  • Autors:  LETA/AFP

Rietumvalstis, piemēram, Vācija ir parādījusi "nepiekāpīgu egoismu" saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, sestdien paziņojis Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis, piebilstot, ka ir nepieciešamas "graujošas sankcijas".

"Šodien nav laika nepiekāpīgam egoismam, kādu parāda zināmas Rietumvalstis, tostarp diemžēl arī šeit Vācijā," Moraveckis teica Berlīnē pirms tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

Viņš piebilda, ka Berlīnē ieradies "sapurināt Vācijas sirdsapziņu. Lai viņi beidzot izlemj par sankcijām, kas ir patiešām graujošas".

Polijas premjerministrs kā iespējamās sankcijas minēja gāzesvada "Nord Stream 1" slēgšanu un Krievijas izslēgšanu no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT.

"Tagad ir jāliek lietā visas sankcijas," uzsvēra Moraveckis, kuram paredzēta tikšanās ar Šolcu un Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu.

Vācija ir bijusi atturīga pret iespēju atslēgt Krieviju no SWIFT, bažījoties, ka Maskava pārtrauks tik ļoti nepieciešamās gāzes piegādes, tomēr sestdien izskanēja ziņas, ka arī Vācija kā pēdējā no Eiropas Savienības dalībvalstīm ir piekritusi šādam solim.

Polijas premjerministrs arī kritizēja Vāciju par lēmumu Ukrainai militārajā palīdzībā nosūtīt ķiveres, nevis ieročus.

"5000 ķiveru? Jūs jokojat. Tur ir nepieciešama reāla palīdzība," viņš sacīja, uzsverot, ka Ukraina necīnās tikai pat sevi, bet par visas Eiropas brīvību un suverenitāti.

"Krievija vēlas iznīcināt mūsu pasauli, kādu to pazīstam. Mums ir jārīkojas tagad. Mēs nevaram zaudēt laiku," teica Moraveckis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.