Menu
 

"Mastercard" un "Visa" pārtrauc darbību Krievijā

  • Autors:  LETA/AFP/AP

ASV maksājumu karšu kompānijas "Mastercard" un "Visa" sestdien paziņoja, ka pārtrauc darbību Krievijā, reaģējot uz tās iebrukumu Ukrainā.

"Mastercard" norādīja, ka, ņemot vērā "pašreizējā konflikta bezprecedenta raksturu un neskaidro ekonomikas vidi",  kompānija "nolēmusi pārtraukt sava tīkla pakalpojumus Krievijā".

Krievijas banku izsniegtajām "Mastercard" kartēm vairs nebūs piejams "Mastercard" tīkla atbalsts,  bet citās valstīs izdotās "Mastercard" kartes nevarēs izmantot  tirdzniecības vietās un bankomātos Krievijā, teikts "Mastercard" paziņojumā. 

Savukārt "Visa" pavēstīja, ka nekavējoties sāks "sadarboties ar saviem klientiem un partneriem Krievijā, lai tuvāko dienu laikā pārtrauktu visas "Visa" transakcijas".

Kad šis process būs pabeigts, "visas "Visa" karšu iniciētās transakcijas Krievijā vairs netiks īstenotas ārpus šīs valsts un visas "Visa" kartes, kuras izsniegušas finanšu institūcijas ārpus Krievijas, vairs nedarbosies Krievijas Federācijā",  teikts "Visa" paziņojumā.

"Esam spiesti rīkoties pēc Krievijas neizprovocētā iebrukuma Ukrainā un nepieņemamajiem notikumiem, kam esam bijuši liecinieki. Šis karš un draudi mieram un stabilitātei prasa, lai mēs reaģētu atbilstoši savām vērtībām,"  uzsvēra "Visa" vadītājs Als Kelijs.

Pēc šiem vienlaikus publiskotajiem "Mastercard" un "Visa" paziņojumiem Krievijas lielākā banka "Sberbank" paskaidroja, ka Krievijā izsniegtās "Mastercard" un "Visa" kartes darbosies Krievijā, taču ar tām nebūs iespējams veikt transakcijas ārzemēs. 

Krievijā visas karšu transakcijas apkalpo Nacionālā maksājumu karšu sistēma, kas pieder Krievijas centrālajai bankai. Šī sistēma arī uztur maksājumu sistēmu "Mir", un daudziem Krievijas iedzīvotājiem ir "Mir" kartes, kuras izsniedz Krievijas bankas. Šīs kartes tiek pieņemtas arī vairākās ārvalstīs, tostarp Kiprā, Turcijā un Apvienotajos Arābu Emirātos. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.