Menu
 

Pentagons: NATO aizsargās savu teritoriju

  • Autors:  LETA/DPA

Vašingtona un tās sabiedrotie aizstāvēs NATO teritoriju uzbrukuma gadījumā, svētdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija, reaģējot uz Krievijas raķešu triecieniem Ukrainā netālu no NATO dalībvalsts Polijas robežas.

"Bruņots uzbrukums vienai ir uzskatāms par uzbrukums visām," raidsabiedrībai ABC svētdien sacīja Pentagona preses pārstāvis Džons Kērbijs, atgādinot par NATO dalībvalstu līguma 5.pantu.

Viņš piebilda, ka šī iemesla dēļ ASV un citas NATO dalībvalstis ir palielinājušas savu klātbūtni alianses austrumu robežas tuvumā.

"Mēs esam ļoti skaidri pauduši Krievijai, ka NATO teritoriju aizsargās ne tikai ASV, bet arī mūsu sabiedrotie," teica Pentagona preses pārstāvis, piebilstot, ka notiek komunikācija ar Krievijas Aizsardzības ministriju, lai izvairītos no tieša konflikta.

Arī ASV prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans svētdien raidsabiedrībai NBC uzsvēra, ka ASV aizstāvēs katru NATO teritorijas centimetru, tomēr ASV armija tiešā veidā neiesaistīsies Ukrainas karā, lai izvairītos no konfrontācijas ar Krieviju.

Jau vēstīts, ka Krievijas karaspēks svētdien īstenojis raķešu triecienu Ukrainas rietumos Ļvivas pievārtē esošajam Javorivas militārajam poligonam, kas pazīstams arī kā Starptautiskais Miera uzturēšanas un drošības centrs, kā rezultātā nogalināti 35 un ievainoti 134 cilvēki.

Javorivas poligons atrodas 30 kilometrus uz ziemeļrietumiem Ļvivas. Tas atrodas apmēram desmit kilometrus no Polijas robežas.

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs pavēstīja, ka poligonā strādā ārvalstu instruktori, savukārt iekšlietu ministra padomnieks Vadims Denisenko uzbrukumu nodēvēja par brīdinājumu NATO un Rietumu ieroču piegādes ķēdes iznīcināšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.