Menu
 

"Enerhoatom": Krievijas armija spridzina mīnas pie Zaporižjas AES

  • Autors:  LETA/Interfax-Ukraina

Zaporižjas atomelektrostaciju (AES) sagrābušie Krievijas karavīri pie stacijas pirmā energobloka pirmdien uzspirdzinājuši daļu nesprāgušās munīcijas, paziņoja Ukrainas nacionālais atomenerģijas uzņēmums "Enerhoatom".

"Rašistu idioti uzspridzinājuši daļu munīcijas Zaporižjas AES laukumā pie pirmā energobloka mācību un treniņu centra drupām. Un plāno turpmāk spridzināt Eiropas lielākajā kodolobjektā," savu satraukumu uzņēmuma pārstāvji pirmdien pauda vietnes "Telegram" kanālā.

Uzņēmums norādīja, ka spridzināšanas laikā personāls pametis savas darba vietas.

Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko iepriekš paziņoja, ka Zaporižjas AES teritorijā palicis daudz nesprāgušu mīnu pēc tam, kad 4.martā Krievijas armija apšaudīja AES, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks stacijas mācību un treniņu centrā.

"Šodien tur joprojām ir daudz nesprāgušu mīnu. Iedomājieties, ko nozīmē tādas mīnas pie atombloka. Tam pat grūti vārdus atrast, lai raksturotu, ko dara okupanti," viņš atzina.

Jau vēstīts, ka Krievijas armija kontrolē Zaporižjas AES kopš 4.marta, bet Čornobiļas AES agresors ieņēma 24.februārī, un kopš tā laika AES nav iespējams nomainīt darbiniekus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.