Menu
 

Pentagons: Ukrainas karaspēks dažviet dodas pretuzbrukumā

  • Autors:  LETA--AFP

Ukrainas armija dažos rajonos sākusi centienus atgūt Krievijas karaspēka iekarotās teritorijas, otrdien paziņojis ASV Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis.

Krievijas karaspēks, kas 24.februārī sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā, ir iznīcinājis vairākas Ukrainas pilsētas, katru dienu pieaug nogalināto civiliedzīvotājus skaits, un vairāk nekā desmit miljoni cilvēku karadarbības dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas. Vairāk nekā 3,5 miljoni no šiem cilvēkiem devušies bēgļu gaitās uz ārvalstīm.

Neskatoties uz to, Ukrainas pretestība bijusi negaidīti spēcīga un tagad ukraiņi "vietām un brīžiem dodas uzbrukumā", intervijā telekanālam CNN norādījis Pentagona preses pārstāvis Džons Kērbijs. "Viņi dodas pēc krieviem un izstumj tos no vietām, kur krievi bijuši agrāk," sevišķi Mikolajivas apgabalā, Ukrainas austrumos, atklāja Kērbijs, piebilstot, ka pēdējo dienu laikā tas novērojams arvien biežāk.

Tomēr Kērbijs atzinis, ka nevar apstiprināt Ukraiņu amatpersonu ziņoto, ka viņiem izdevies atgūt vismaz vienu pilsētu un nākamajās dienās, visticamāk, tiks atgūtas vēl citas. Vienlaikus viņš norādījis, kas tas atbilstu Ukrainas spējām un cīņas veidam, kas līdz šim novērots.

Runājot par Krieviju, viņš paudis līdzīgu viedokli, kā vairāki Rietumu analītiķu, kuri uzskata, ka krievi Ukrainā ir iestrēguši. "Viņiem beidzas degviela. Viņiem pietrūkst pārtikas. Viņi neapvieno savas operācijas kopīgā pasākumā, kā, domājams, to darītu mūsdienīga armija," atzinis Kērbijs.

Viņš norādījis uz sakaru problēmām starp Krievijas gaisa spēkiem un sauszemes karaspēku un gadījumiem, kad krievu karavīriem nācies ķerties pie mobilajiem telefoniem, lai sazinātos. Krievi ir "sarūgtināti" un "apstājušies", piebildis Kērbijs, norādot uz faktu, ka krieviem nav izdevies sagrābt savā kontrolē apdzīvotos centrus, izņemot Hersonu un Melitopoli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.