Menu
 

Krievijas raķetēm trāpot Kramatorskas dzelzceļa stacijai, nogalināti 52 cilvēki

  • Autors:  LETA/Ukrainska Pravda/UNIAN

Krievijas karaspēka raidītajām raķetēm piektdien trāpot Doneckas apgabala Kramatorskas pilsētas dzelzceļa stacijai, nogalināti 52 cilvēki, arī pieci bērni, paziņojis Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko.

Tie ir provizoriskie dati, kas vēl var mainīties. Raķešu triecienā arī ievainoti 109 cilvēki.

Iepriekš bija ziņots par 98 ievainotajiem, kuri nogādāti medicīnas iestādēs un starp kuriem ir 16 bērni, 46 sievietes un 36 vīrieši, kā arī par 50 nogalinātajiem, no kuriem 38 gājuši bojā stacijā un 12 miruši slimnīcā.

Kirilenko jau iepriekš norādīja, ka ievainoto vidū ir liels skaits tādu, kuru savainojumi ir smagi.

Nespējot gūt panākumus kaujas laukā, Krievija turpina mierīgo iedzīvotāju slepkavošanu, norādīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Okupanti ar [raķeti] "Točka-U" veica triecienu Kramatorskas dzelzceļa stacijai, kur atradās tūkstoši mierīgo iedzīvotāju, gaidot evakuāciju," norādīts prezidenta paziņojumā.

Trieciena vietā strādā policija un glābēji, viņš piebilda.

"Krievijas necilvēki neatsakās no savām metodēm. Tā kā viņiem nav spēka un drosmes stāties mums pretī kaujas laukā, tad viņi ciniski iznīcina civiliedzīvotājus. Tas ir ļaunums, kam nav robežu. Ja tas netiks sodīts, tas nekad neapstāsies," uzsvēra Zelenskis.

Brīdī, kad stacijai trāpīja raķetes, tur atradās tūkstošiem cilvēku, kas ar vilcieniem gatavojās evakuēties, jo Donbasā gaidāms Krievijas karaspēka uzbrukums.

Tie, kas raidīja raķetes, "labi zināja, uz kurieni mērķē un ko grib. Viņi grib sēt paniku un bailes", uzsvērts Kirilenko paziņojumā.

Krievijas raķešu triecienu Kramatorskas dzelzceļa stacijai nosodīja Eiropas Savienība.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija noliedza, ka raķetes uz Kramatorskas staciju būtu izšāvuši Krievijas spēki, un nodēvēja šādas apsūdzības par provokāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.