Menu
 

Kijiva: Krievija cenšas pārraut aizsardzību Izjumā, uzbrūk Mariupolei un aģitē Hersonas apgabalā

  • Autors:  LETA--UKRAINSKA PRAVDA

Krievijas karaspēks nesekmīgi mēģina pārraut Ukrainas Bruņoto spēku aizsardzību pie Izjumas Harkivas apgabalā, uzbrūk Mariupolei un pastiprina aģitāciju Hersonas apgabalā un mobilizāciju Luhanskas apgabalā, paziņojis Ukrainas armijas ģenerālštābs.

"Pretinieks mēģina pārraut Ukrainas Bruņoto spēku aizsardzību Izjumas pilsētas rajonā un pilnīgi savā kontrolē pārņemt Mariupoli. Tāpat okupanti cenšas uzlabot savu apakšvienību taktisko stāvokli Mikolajivas virzienā," lasāms ģenerālštāba ziņojumā.

Volīnijas, Poļesjes un Siverskas virzienā nekādas pārmaiņas nav notikušas, un pretinieks kaujas darbības nav veicis, norādīja Ukrainas ģenerālštābs.

Slobožanskas virzienā Krievijas spēki turpina daļēji bloķēt Harkivu, apšauda pilsētu ar raķešu un lielgabalu artilērijas sistēmām un mīnmetējiem, kā arī papildu apakšvienības tiek pārsviestas uz Izjumu, lai pastiprinātu uzbrukumu šajā virzienā, klāstīja Ukrainas armija.

Doneckas un Tavrijskes Krievijas karaspēks savas darbības rajonos veic artilērijas un mīnmetēja apšaudes lielākajā daļā virzienu, uzbrūk Mariupolē, kur veic gaisa triecienus un cenšas sagrābt pilsētas centrālo daļu. Dienvidbugas virzienā Krievijas karaspēks kārtējo reizi neveiksmīgi mēģinājis pārņemt savā kontrolē Oleksadrivkas ciemu, ciešot dzīvā spēka un tehnikas zaudējumus.

Artilērijas apšaudes Krievijas karaspēks turpina Hersonas apgabala Novovoroncovkā, Dņipropetrovskas apgabala Marjanskē, Doneckas apgabala Novohrihorivkā un Harkivas apgabala Šenčenkovā.

Saistībā ar ievērojamiem personāla un aprīkojuma zaudējumiem, Krievijas karaspēks pagaidu okupētajās Harkivas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu teritorijās ierīkojis militārās slimnīcas un militārās tehnikas remontdarbnīcas, vēstī Ukrainas puse, apgalvojot, ka Krievijas pusei trūkst kvalificēta mediķu personāla daudzu ievainoto aprūpei, kā arī medikamentu krājumi praktiski netiek atjaunoti.

Krievijas tehnikas remonta darbi turpinoties nepārtraukti, tomēr to veikšanai trūkst rezerves daļu un iekārtu. No Krievijas Jarsolavļas apgabala ieradušās strādnieku brigādes, lai saremontētu dzelzceļu pagaidu okupētajā Harkivas apgabalā, novērojuši Ukrainas izlūki.

Zaporižjas apgabala Melitopoles rajona apdzīvotajās vietās Krievijas karavīri turpina pārmeklēt civiliedzīvotāju mājas, pārbauda dokumentus, transportlīdzekļus, pārtikas krājumus. Viņi iztaujājot vietējos, vēloties uzzināt tuvinieku darbavietas un informāciju par bijušajiem Ukrainas tiesībsargājošo un militāro institūciju darbiniekiem.

Hersonas apgabala Novakahovkas pilsētā okupanti izmanto vietējo tipogrāfiju, lai sagatavotu aģitācijas materiālus - brošūras, bukletus, plakātus un veidlapas -, gatavojoties veikt, kā apgalvo Krievijas puse, "referenduma par Hersonas tautas republikas izveidi". Luhanskas apgabalā Krievijas izveidotā administrācija ir pastiprinājusi iedzīvotāju mobilizāciju pagaidu okupētajās teritorijās.

Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas vienības aizvadītās diennakts laikā ir atsitušas astoņus pretinieka uzbrukumus, iznīcinājušas četrus tankus, astoņas bruņutransportieru vienības un septiņas automašīnu vienības.

Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku vienības aizvadītajā diennaktī iznīcinājušas 13 mērķus gaisā - trīs lidmašīnas, vienu helikopteru, piecus bezpilota lidaparātus un četras spārnotās raķetes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.