Menu
 

Krievija ar spārnotām raķetēm apšaudījusi Odesu (papildināta)

  • Autors:  LETA/Interfax-Ukraina/BBC

Krievija sestdien ar spārnotām raķetēm apšaudījusi Odesu, trāpot militāram objektam un dzīvojamiem namiem, pavēstīja amatpersonas.

Raķešu triecienā nogalināti astoņi cilvēki, arī zīdainis, ceturtdienas vakarā pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sākotnēji tika ziņots par pieciem bojāgājušajiem, tomēr upuru skaits izrādījies lielāks.

Kopš kara sākumā tie Odesā ir pirmie bojāgājušie mierīgo iedzīvotāju vidū. Atbilstoši Zelenska teiktajam 18 līdz 20 cilvēki ievainoti.

Kopumā Krievija uz Odesu izšāva septiņas raķetes, divas no tām notriektas, sacīja Zelenskis.

Atbilstoši vairāku Ukrainas varas struktūru un amatpersonu informācijai triecienā cietuši divi dzīvojamie nami.

Krievija laikā no plkst.14 līdz 15 izšāvusi vairākas spārnotās raķetes. Tās izšautas no Krievijas stratēģiskās aviācijas lidmašīnām Tu-95 Kaspijas jūras akvatorijā, vēsta Ukrainas gaisa pavēlniecības "Dienvidi" dienests sakariem ar sabiedrību.

"Kaujas darbību laikā zenītraķešu vienības iznīcināja divas ienaidnieka spārnotās raķetes (provizoriski H555 vai H101), kas veica triecienu Odesai, un divus operatīvi taktiskos dronus, kas domājams, veica spārnoto raķešu lidojumu korekciju," teikts paziņojumā.

Odesas mēra birojs informē, ka divas raķetes trāpījušas militāram objektam, bet vēl divas - dzīvojamiem namiem.

"Vienīgais mērķis Krievijas raķešu triecieniem Odesai ir terors," tviterī norādīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Krievija ir jāatzīst par valsti terorisma atbalstītāju, un jāizturas pret to ir atbilstošā veidā. Nedz biznesa, nedz kontaktu, nedz kultūras projektu. Mums ir vajadzīgs mūris starp civilizāciju un barbariem, kas apšauda mierīgas pilsētas ar raķetēm," uzsvēra ministrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.