Menu
 

Igaunijā atklāta pēdējo gadu lielākā kokaīna krava – 3,5 tonnas

  • Autors:  LETA/BNS

Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta darbinieki sadarbībā ar Nīderlandes policiju, Somijas muitu un Eiropas policijas aģentūru Eiropolu atklājuši pēdējo gadu laikā lielāko kokaīna kontrabandas kravu - 3,5 tonnas kokaīna.

Tā ir arī viena no lielākajām kokaīna kravām, kāda jebkad atklāta Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, paziņoja Igaunijas amatpersonas norādot, ka atklātā kokaīna tirgus vērtība sasniedz gandrīz pusmiljardu eiro.

Kontrabandas narkotikas atklātas 21.martā, kad Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta darbinieki Mūgas ostā pārbaudīja no Ekvadoras Posorhas ostas vestu banānu kravu un vienā no konteineriem konstatēja 72 melnus maisus, kuros atradās vairāk nekā 3000 plēvē ietītas paciņas ar baltu pulveri. Ekspertīzē apstiprināts, ka viela ir kokaīns.

No Nīderlandes un Somijas institūcijām Igaunijas amatpersonas saņēmušas informāciju par kuģi "Milan Express", kurš 5.martā atstājis Roterdamu un pēc apstāšanās Sauthemptonā un Kotkā tuvojās Mūgas ostai. Lielākās daļas konteineru šajā kuģī galamērķis bija Krievija.

Igaunijas amatpersonas uzstāj, ka atklātais kokaīna daudzums nebija paredzēts Igaunijas tirgum.

Igaunijas ģenerālprokuratūras - Valsts prokuratūras - vadībā sākta pirmstiesas izmeklēšana. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.