Menu
 

Ministrs: Itālija nav gatava parakstīt ar Vāciju vienošanos par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu

  • Autors:  LETA--DPA

Itālija nav gatava parakstīt ar Vāciju vienošanos par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu, paziņoja Itālijas vicepremjers Mateo Salvīni, ļaujot noprast, ka bumba šobrīd ir Berlīnes pusē. "Es neko neparakstīšu, kamēr Vācijas tēlos kurlu un neatbildēs uz mūsu prasībām," intervijā, kas piektdien publicēta Austrijas laikrakstā "Die Presse", sacīja Salvīni.

Vienošanās būtu paredzēts, ka nelegālie imigranti, kas krastā izkāpuši Itālijā, bet tālāk caur Austriju devušies uz Vāciju, tiek nogādāti atpakaļ Itālijā, skaidro Vācijas valdība. Apmaiņā tikpat daudz nelegālo imigrantu, kas uzņemti Vidusjūrā, tiktu tiešā ceļā nosūtīti no Itālijas uz Vāciju. Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofrs mēģinājis panākt vienošanās noslēgšanu ar Itāliju kā simbolisku soli nelegālās imigrācijas apkarošanas jomā.

Salvīni sacīja, ka migrācijas paktam jābūt daļai no plašākas vienošanās, kas paredzētu izmaiņas Eiropas Savienības noteikumos bēgļu jomā. Šobrīd tajos paredzēts, ka valstis, kurās nelegālie imigranti ierodas, ir atbildīgas par viņu patvēruma piešķiršanas lūgumu izskatīšanu.

Itālija arī vēlas, lai būtu jauni noteikumi attiecībā uz kuģiem, kas jūrā uzņem nelegālos imigrantus, sacīja Salvīni. Itālija šiem palīdzības organizāciju kuģiem šobrīd slēgusi savas ostas, skaidrojot, ka šīs organizācijas sekmē nelegālo imigrāciju un cilvēku kontrabandu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.