Menu
 

Atcelta Lavrova vizītē Serbijā, jo kaimiņvalstis slēgušas gaisa telpu viņa lidmašīnai

  • Autors:  LETA/DPA/RFE/RL/Interfax

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atcēlis pirmdien un otrdien paredzēto vizīti Serbijā, jo trīs tās kaimiņvalstis slēgušas savu gaisa telpu ministra lidmašīnai,  ziņoja aģentūra "Interfax". 

Bulgārija, Ziemeļmaķedonija un Melnkalne atteikušās atļaut Lavrova lidmašīnai caur savu gaisa telpu doties uz Belgradu, vēsta Sebijas laikraksts "Večernje novosti". Mediji arī publicējuši attiecīga Melnkalnes rīkojuma fotokopiju ar valdības zīmogu.

Vizītes atcelšanu apstiprinājis augsta ranga avots Krievijas Ārlietu ministrijā, kurš teicis aģentūrai "Interfax": "Spēju teleportēties diplomātija vēl nav ieguvusi."

Serbijas laikraksts "Danas", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēstīja, ka Serbijas  premjerministre Ana Brnabiča svētdien paziņojusi, ka situācija ar Lavrova ierašanos Belgradā esot ārkārtīgi sarežģīta un ar visu gaidāmās vizītes loģistiku nodarbojoties Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs.

Uz sarežģījumiem saistībā ar šo vizīti iepriekš norādījis arī Vučičs.

Lai gan Serbija Apvienoto Nāciju Organizācijā nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā, tā tomēr atteikusies noteikt sankcijas savai senajai sabiedrotajai. Maija beigās Putins un Vučičs vienojās, ka līgums par Krievijas dabasgāzes piegādēm Serbijai tiks pagarināts vēl par trim gadiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.