Menu
 

Ukrainā atgriežas arvien vairāk tās pilsoņu

  • Autors:  LETA/Ukrinform

Pēdējās nedēļas laikā ir vērojama tendence, ka Ukrainā atgriežas vairāk tās pilsoņu, nekā izbrauc no valsts, televīzijā paziņoja Ukrainas Nacionālās gvardes pārstāvis Ruslans Muzičuks.

Viņš izskaidroja šo tendenci ar drošības situācijas uzlabošanos atbrīvotajās teritorijās, turklāt daļa ukraiņu arī nav plānojuši ilgi uzturēties ārvalstīs.

"Tagad vairākums šo pilsoņu [,kas aizbrauca pēc Krievijas iebrukuma sākuma,] atgriežas. Un tas notiek arī tāpēc, ka ne visiem pilsoņiem bija mērķis izbraukt no Ukrainas uz ilgu laiku. Un daudzās atbrīvotajās apdzīvotajās vietās jau patrulē gan policija, gan Ukrainas Nacionālā gvarde, un pilnā apjomā strādā pilsētu administrācijas un valsts kara administrācijas," sacīja Muzičuks.

Kā iemeslus, kas pamudina ukraiņus atgriezties, viņš nosauca arī to, ka Ukrainā viņiem palicis darbs, īpašums un ģimene.

"Tāpēc ir šāda tendence. Un, protams, tā ir laba zīme Ukrainai, jo (..) valstij ļoti aktuāli ir ekonomikas atjaunošanas jautājumi un nelielās uzņēmējdarbības pakalpojumu attīstības jautājumi," atzīmēja Nacionālās gvardes pārstāvis.

Saskaņā ar jaunākajiem ANO datiem, no Ukrainas kara dēļ uz ārvalstīm ir izbraukuši gandrīz 7 miljoni cilvēku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.