Menu
 

Vācijas, Francijas un Itālijas līderi ar vilcienu ieradušies Kijivā

  • Autors:  LETA/AFP/DPA

Vācijas kanclers Olafs Šolcs, Francijas prezidents Emanuels Makrons un Itālijas premjerministrs Mario Dragi ceturtdienas rītā ar vilcienu no Polijas ieradušies Ukrainas galvaspilsētā Kijivā.

Trīs līderi Kijivā ieradušies ar nakts vilcienu, kas vēlu trešdienas vakarā izbrauca no Polijas. Viņu brauciens tika plānots vairākas dienas, taču drošības apsvērumu dēļ tika oficiāli apstiprināts tikai īsi pirms viņu ierašanās Ukrainas galvaspilsētā.

Trijotnei Kijivā pievienosies Rumānijas prezidents Klauss Johannis, kurš devās pa citu ceļu.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma daudzi līderi apmeklējuši Kijivu, lai paustu solidaritāti valstij, pret kuru Krievija izvērsusi pilna mēroga karu.

Šolcs līdz šim teicis, ka apmeklēs Ukrainu vienīgi tad, ja šāda vizīte kalpotu kādam konkrētam mērķim.

Šolcs, Makrons un Dragi plāno Kijivā tikties ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Sarunas, domājams, koncentrēsies uz Ukrainas centieniem kļūt par Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsti.

Kā cer Kijiva, ES paziņos par kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai 23. un 24.jūnija samita gaitā, kurš notiks tieši pirms G7 samita, kas paredzēts no 26. līdz 28.jūnijam Elmavas pilī, Bavārijas Alpos.

Vācija 2022.gadā veic G7 rotējošās prezidentūras pienākumus.

Piektdien gaidāmas Eiropas Komisijas rekomendācijas jautājumā par Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.