Menu
 

Kijiva noliedz Putina paziņojumu par Ukrainas garantijām "labības darījuma" lietā

  • Autors:  LETA/Ukrainska Pravda

Ukrainas Ārlietu ministrija noliedz Krievijas prezidenta Vladimira Putina apgalvojumus, it kā Ukraina būtu uzņēmusies kaut kādas jaunas saistības "labības darījuma" lietā.

"Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija nolēmusi atbloķēt labības vienošanos pēc tam, kad Ukraina sniegusi "garantijas" par labības koridora neizmantošanu militāriem mērķiem. Ukraina neizmantoja un neplānoja izmantot labības koridoru militāriem mērķiem. Ukrainas puse stingri turas pie labības vienošanās nosacījumiem," apliecināja ministrijas pārstāvis Olehs Nikolenko.

Puses vienošanās ietvaros apņēmās garantēt drošu vidi labības koridora funkcionēšanai, atgādināja amatpersona. Ukraina nekad labības koridoru briesmām nav pakļāvusi.

"Nekādas jaunas saistības, kas būtu ārpus tām, kas jau bija labības darījumā, mūsu valsts nav uzņēmusies," norādīja Nikolenko.

Maskava atgriezās labības darījumā, pateicoties ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša un Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana aktīvajai darbībai, viņš piebilda.

"Koordinācijā ar Ukrainu viņi atrada vārdus, ko Putins saprata. Tā bija spēka pozīcija, nevis piekāpšanās. Krievijas atgriešanās pie savu saistību izpildes labības iniciatīvas ietvaros spilgti ilustrē iedarbīgo formulu: spēcīga pozīcija + apņēmīga darbība = rezultāts," skaidroja Nikolenko.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.