Menu
 

No Gazas joslas pret Izraēlu izšauta raķete

  • Autors:  LETA--AFP/AP/DPA

No Gazas joslas pret Izraēlu trešdien izšauta raķete, kas trāpījusi Beerševā. Reaģējot uz to, Izraēla veikusi triecienu "teroristu mērķiem Gazas joslā", kā rezultātā gājis bojā viens palestīnietis, un slēgusi abus robežšķērsošanas punktus ar Gazas joslu.

Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans devis rīkojumu slēgt Gazas joslas robežpunktus Erezu un Karem Šalomu un samazināt atļauto zvejas zonu gar Gazas piekrasti līdz trim jūras jūdzēm, ziņo Aizsardzības ministrijas nodaļa COGAT, kas risina ar Gazas joslu saistītos civilos jautājumus.

No Gazas joslas izšautā raķete trāpīja dzīvojamajai mājai Beerševā, kurā atradās sieviete ar trim bērniem. Viņiem izdevās laikus paslēpties drošākā vietā, taču viņi cietuši no šoka un viņiem sniegta medicīniskā palīdzība.

"Plkst. 4 (pēc vietējā un Latvijas laika) izraēlieši Beerševā skrēja uz bumbu patversmēm, jo no Gazas joslas pret Izraēlu tika palaista raķete," "Tviterī" ziņoja Izraēlas armija. Skrienot uz patversmēm, savainojumus guvuši divi cilvēki. Izraēlas armija ziņoja, ka vēl viena raķete no Gazas joslas izšauta pret jūru un trāpījusi pludmalē pie vienas no lielākajām Izraēlas pilsētām. Beerševā trešdien slēgtas skolas, un Izraēlas armijas komandieris nolēmis saīsināt vizīti ASV.

Šī ir pirmā reize vairāku mēnešu laikā, kad pret Izraēlas teritoriju izšauta raķete, un pirmā raķete, kas trāpījusi Izraēlas teritorijai kopš 2014. gada vasaras, kad notika karš starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo islāmistu kustību "Hamas". Nav zināms, kas izšāva raķetes, bet Izraēlas armija uzskata, ka "Hamas" ir atbildīga par visu, kas notiek tās kontrolētajā teritorijā. "Hamas" noliedza, ka viņi būtu atbildīgi par raķešu izšaušanu.

Atbildot uz uzbrukumu, Izraēlas armija deva 20 triecienus "teroristu mērķiem", kā arī veica atsevišķu uzbrukumu palestīniešu grupai, kas mēģināja izšaut raķeti, paziņoja armija. Gazas joslas Veselības ministrija ziņoja, ka Izraēlas atbildes triecienos gājis bojā viens palestīnietis un vairāki ievainoti.

Palestīnieši kopš marta katru piektdienu rīko protestus pie Gazas joslas robežas, un šajā laikā sadursmēs pie robežas nogalināti vairāk nekā 200 palestīnieši. Sadursmēs nogalināts arī viens izraēliešu karavīrs.

Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans otrdien paziņoja, ka sadursmes uz Izraēlas un Gazas joslas robežas nedrīkst turpināties un aicināja valdību atbalstīt stingrākus pasākumus vardarbības izbeigšanai.

Līdzīgi kā "Hamas", arī grupējums "Islāma džihāds" noliedza, ka būtu izšāvis raķetes. Abi grupējumi apgalvoja, ka tas ir mēģinājums sabotēt Ēģiptes pūliņus noslēgt Gazas joslā mieru ar Izraēlu. Ēģiptes delegācija otrdien ieradās Gazā, lai runātu par iespējamo mieru starp abām pusēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.