Menu
 

Krimā bumbas sprādzienā koledžā gājuši bojā 13 cilvēki

  • Autors:  LETA--INTERFAX

Trešdien Krievijas anektētās Krimas pussalas Kerčas pilsētā noticis bumbas sprādziens politehniskajā koledžā, kā rezultātā gājuši bojā 13 cilvēki.

Sākotnēji tika ziņots par gāzes balona sprādzienu koledžas virtuvē, taču Krievijas Nacionālais pretterorisma centrs pavēstījis, ka koledžā eksplodējis spridzeklis. Spridzeklis bijis piepildīts ar metāla priekšmetiem, lai nodarītu maksimāli lielu kaitējumu.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņojusi, ka gājuši bojā 13 cilvēki un vēl 50 guvuši ievainojumus, vairums cietušo ir pusaudži.

Kā pavēstīja aculiecinieki, sprādziens koledžas diviem stāviem izsitis logus, ir ļoti daudz sasistu stiklu un ļoti liels skaits cietušo. Pēc viena aculiecinieka teiktā, koledžā bijuši vairāki sprādzieni, nevis viens. Tāpat ēkā bijuši dzirdami šāvieni. Telekanāls RT ziņo, ka ēkā bijušie cilvēki stāstījuši par diviem sprādzieniem, kā arī šaušanu koledžas otrajā stāvā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka netiek izslēgta versija par teroraktu, savukārt Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par terorismu. Saistībā ar traģēdiju Krimā izsludinātas trīs dienu sēras.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.