Menu
 

Divas krievu raķetes nokritušas Polijas teritorijā; divi nogalinātie

  • Autors:  LETA/AP/Meduza/AFP

Kāda augsta ranga ASV izlūkdienestu amatpersona pavēstījusi, ka divas uz Ukrainu izšautās krievu raķetes otrdien nokritušas Polijas teritorijā, nogalinot divus cilvēkus.

Polijas valdības pārstāvis Pjotrs Millers attiecies pagaidām apstiprināt šīs ziņas, taču atzinis, ka augstākās amatpersonas sanākušas uz ārkārtas sanāksmi "krīzes situācijas" dēļ.

Poļu mediji vēsta, ka pēcpusdienā Pševodovas pilsētiņā, kas atrodas tieši pie robežas ar Ukrainu, nokritušas divas raķetes, nogalinot divus cilvēkus.

"Radio Zet" vēstīja, ka raķetes trāpījušas graudu kaltēs. Notikuma vietā strādā policija, prokuratūra un armija.

Polijas varasiestādes oficiāli vēl nekomentē ziņas par raķešu triecienu. Polijas glābšanas dienesta darbinieki apstiprināja, ka Pševodovā sprādzienā gājuši bojā divi cilvēki, bet neprecizēja, kas izraisījis sprādzienu.

Pēc neapstiprinātas Polijas mediju informācijas Polijas gaisa spēki pacēluši gaisā iznīcinātājus.

ASV Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka pagaidām nevar apstiprināt mediju ziņoto par krievu raķešu trāpījumu Polijai.

Kā ziņots, Krievija otrdien atkal pakļāvusi Ukrainu masīvai raķešu apšaudei.

Krievi uz Ukrainu izšāvuši aptuveni 100 raķetes, kas ir lielākais vienā dienā izšauto raķešu skaits kopš atkārtotā krievu iebrukuma sākuma 24.februārī.

Tas pārspēj 10.oktobrī notikušo uzbrukumu, kad Krievija raidīja uz Ukrainu 84 raķetes.

Ukrainas prezidenta kanceleja paziņojusi, ka pēc Krievijas raķešu uzbrukuma Ukrainas energosistēmai situācija valstī ir kritiska un daļā Kijivas nācies atslēgt elektrību.

Tikmēr uzņēmums "Ukrenergo", ziņo, ka spiests sākt elektroapgādes atslēgšanu visā valstī, lai līdzsvarotu energosistēmu un izvairītos no iekārtu kļūmēm.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.