Menu
 

Aptauja: Puse skotu balsos par Skotu Nacionālo partiju un atbalstīs neatkarību

  • Autors:  LETA/PA MEDIA/DPA

Puse skotu balsotu par Skotu Nacionālo partiju (SNP), ja tās uzvara vēlēšanās novestu pie referenduma par Skotijas neatkarību, liecina jauna aptauja.

Aptaujā, ko pēc telekanāla "Channel 4 News" pasūtījuma veica firma "Find Out Now", piedalījās 1006 skotu vēlētāji. Aptauja tika veikta trešdien pēc Lielbritānijas Augstākās tiesas lēmuma, ka Skotijai nav likumīgas tiesības nākamgad rīkot jaunu neatkarības referendumu bez Londonas piekrišanas.

50% no aptaujātajiem norādīja, ka nākamajās parlamenta vēlēšanās balsotu par SNP, ja šīs partijas uzvara varētu novest pie Skotijas atdalīšanās no Lielbritānijas.

Iepriekšējās parlamenta vēlēšanās 412 no aptaujātajiem balsoja par SNP.

Trešdaļa aptaujāto norādīja, ka nebalsotu par SNP, bet pārējie atbildēja, ka nezina, vai arī nevēlējās atklāt savu nostāju.

Jautāti, kas viņiem ir svarīgākais, 26% aptaujāto atbildēja, ka Skotijas neatkarība, kamēr 61% minēja Skotijas ekonomiku un sabiedriskos pakalpojumus. 13% respondentu nebija konkrēta viedokļa vai arī viņi nevēlējās to atklāt.

Pēc Lielbritānijas Augstākās tiesas lēmuma SNP līdere Nikola Stērdžena solīja turpināt cīņu par neatkarību un nākamgad noorganizēt īpašu SNP konferenci, lai apspriestu un vienotos par ierosinātā faktiskā referenduma detaļām, izmantojot šim nolūkam nākamās Lielbritānijas vēlēšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.