Menu
 

Aptauja: Lietuvieši vislabvēlīgāk noskaņoti pret Poliju, bet visnegatīvāk - pret Krieviju

  • Autors:  LETA/BNS

Lietuvas iedzīvotājiem vislabvēlīgākā attieksme ir pret Poliju, bet visnegatīvākais viedoklis ir par Krieviju, liecina pēc Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT pasūtījuma veiktās aptaujas rezultāti.

24% respondentu pauda ļoti labvēlīgu viedokli par Poliju, kamēr 66% izvēlējās atbildi "drīzāk labvēlīgs". 16% aptaujāto ļoti labvēlīgs noskaņojums ir pret Vāciju, un 66% attieksme ir drīzāk labvēlīga.

Tālāk seko Ukraina un Lielbritānija. Ļoti labvēlīgi šīs valstis vērtē attiecīgi 27% un 22% aptaujāto, tikmēr attiecīgi 54% un 59% respondentu ir drīzāk pozitīvs vērtējums

Franciju ļoti labvēlīgi vērtē 14% aptaujāto, bet 67% noskaņojums pret šo valsti ir drīzāk labvēlīgs. Savukārt ASV 27% vērtē ļoti labvēlīgi un 54% - drīzāk labvēlīgi.

Arī līdzīgā aptaujā pērn februārī lietuviešiem vislabvēlīgākā attieksme bija pret Poliju (88% bija ļoti vai drīzāk labvēlīgs vērtējums) un Franciju (83%), kam sekoja Vācija (81%), Ukraina (80%), Lielbritānija (78%), un ASV (71%).

Visnelabvēlīgākais noskaņojums Lietuvā ir pret Krieviju, par kuru 64% aptaujāto izteica ļoti negatīvu vērtējumu un 26% - drīzāk negatīvu. Baltkrieviju ļoti negatīvi vērtē 32% aptaujāto un drīzāk negatīvi - 43% aptaujāto. Savukārt 13% respondentu ļoti negatīvi vērtē Ķīnu, un 44% aptaujāto ir drīzāk negatīvs vērtējums par šo valsti.

Salīdzinājumā ar līdzīgu aptauju pirms nepilna gada negatīvais noskaņojums pret Krieviju Lietuvā pieaudzis par septiņiem procenta punktiem, vienlaikus Ķīnas vērtējums par septiņiem procenta punktiem uzlabojies. 

No 17.novembra līdz 2.decembrim pētījumu kompānija "Baltijos tyrimai" aptaujāja 1015 vismaz 18 gadu vecumu sasniegušu Lietuvas iedzīvotāju.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.