Menu
 

Seims neiebilst pret Lietuvas pievienošanos ANO Globālajam migrācijas paktam

  • Autors:  LETA--BNS

Lietuvas Seims otrdien pieņēmis rezolūciju, kurā neiebilst pret savas valsts pievienošanos pretrunīgi vērtētajam Apvienoto Nāciju Organizācijas Globālajam migrācijas paktam, vienlaikus uzsverot, ka tas nav juridiski saistošs dokuments.

Par šo rezolūciju nobalsojuši 73 Seima deputāti, pret – 21, bet vēl 21 parlamenta loceklis no balsošanas atturējies.

Rezolūcija neaizliedz Lietuvas iekšlietu ministram piedalīties 10. un 11. decembrī Marokā, Marrākēšas pilsētā, gaidāmajā ANO konferencē, kurā paredzēts apliecināt dalībvalstu politisko atbalstu migrācijas paktam.

Tajā norādīts, ka ANO migrācijas pakts ir globāla vienošanās par migrācijas traktēšanas principiem, bet nav juridiski saistošs dokuments un nerada nekādas tiesiskas sekas Lietuvas valsts migrācijas politikā, nedz arī kādas jaunas juridiskas kategorijas un tā mērķis nav radīt starptautisko paražu tiesību principus. Rezolūcijā arī uzsvērts, ka valstis pašas izvēlas, kādā veidā piedalīties minētā pakta īstenošanā.

Lietuvas valdībai ieteikts detalizēti izanalizēt diskusiju par ANO migrācijas paktu, tās gaitu un rezultātus un iesniegt vienpusēju deklarāciju, kas atbilstu Seima rezolūcijā izteiktajiem principiem, bet, izveidojoties līdzīgi domājošu valstu grupai, – daudzpusēju deklarāciju.

"Šai deklarācijā ieteikts piedalīties procesā un novilkt "sarkanās līnijas", meklēt līdzīgi domājošus partnerus un censties ietekmēt šo procesu labvēlīgā virzienā," prezentējot rezolūcijas projektu parlamentam, norādījis opozīcijā esošās Tēvzemes savienības–Lietuvas kristīgo demokrātu deputāts Žīgimants Paviļonis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.