Menu
 

Madride draud nosūtīt uz Kataloniju kārtības uzturēšanai Nacionālās policijas spēkus

  • Autors:  LETA--AFP

Spānijas valdība, reaģējot uz radikālo katalāņu separātistu organizēto automaģistrāles blokādi, brīdinājusi Katalonijas varasiestādes, ka tā varētu pārņemt savā ziņā kārtības uzturēšanu reģionā.

Iekšlietu ministrs Fernando Grande-Marlaska brīdinājis: ja reģionālā policija nepildīs "tai uzticēto lomu", tad "mēs dosim rīkojumu valsts drošības spēkiem iejaukties". Ar šo brīdinājumu Grande-Marlaska nācis klajā pirmdienas vakarā Katalonijas reģionālās valdības iekšlietu ministram nosūtītajā vēstulē.

Radikālie katalāņu separātisti sestdien nobloķēja lielceļu AP-7, kas gar Vidusjūras piekrasti caur Kataloniju savieno Franciju un Andalūziju. Aktīvisti tviterī aicināja citus neatkarības atbalstītājus arī iesaistīties "beztermiņa" ceļu blokādē, kamēr netiks pasludināta Katalonijas Republika. Lai gan satiksme bija bloķēta 15 stundas, reģionālie policijas spēki "Mossos d'Esquadra" neiejaucās.

"Tas nav normāli, ka modernā un civilizētā valstī lielceļi tiek bloķēti uz 15 stundām, jo daži simti cilvēku vēlas protestēt," jau pirmdien norādīja Spānijas ārlietu ministrs Žozeps Borreljs.

Līdz ar Kataloniju sava reģionālā policija Spānijā ir vienīgi Basku zemei un Navarrai. Pārējā valsts teritorijā par kārtību gādā vienīgi Spānijas Nacionālā policija un Civilā gvarde.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.