Menu
 

Vācijā bezvēsts prombūtnē skaitās 11 000 cilvēku

  • Autors:  LETA/DPA

Vācijā kā bezvēsts prombūtnē esoši reģistrēti vairāk nekā 11 000 cilvēku, tostarp 7000 nepilngadīgie, paziņojušas federālo tiesībsargāšanas iestāžu amatpersonas. Aptuveni puse no pazudušajām personām, kas nav sasniegušas 18 gadu vecumu, ir patvēruma meklētāji, kuri Vācijā ieradušies bez pieaugošo pavadības.

1.oktobrī nebija zināma aptuveni 3500 nepilngadīgo patvēruma meklētāju atrašanās vieta. Starp viņiem ir 902 bērni, kas jaunāki par 13 gadiem.

Tomēr šie skaitļi uzskatāmi tikai par "aptuvenu aplēsumu", aģentūrai DPA atzinusi Federālās Kriminālpolicijas pārvaldes (BKA) pārstāve.

Precīzu pazudušo skaita noteikšanu apgrūtina vairāki faktori, tostarp daudzu patvēruma meklētāju vairākkārtējā reģistrēšana, ņemot vēru to vārdu dažādo transkripciju.

Sarakstā ir personas, kas pazudušas tikai dažas dienas, kā arī cilvēki, kuru atrašanās vieta nav zināma jau desmitgadēm ilgi.

"Pieredze liecina, ka aptuveni 50% pazudušo lietu tiek slēgtas pirmajā nedēļā," norādījusi BKA pārstāve.

Savukārt Brēmenes policijas pazudušo personu meklēšanas nodaļas priekšnieks pastāstījis, ka kā pazuduši, piemēram, tiek pieteikti cilvēki, kas uz nedēļu devušies uz slimnīcu, nevienam par to nepaziņojot.

Saskaņā ar BKA statistiku vairāk nekā 80% pazudušo personu lietu tiek atrisināti mēneša laikā.

To personu skaits, kas netiek atrastas gada laikā, ir tikai aptuveni trīs procenti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.