Menu
 

Kuģu ugunsgrēkā pie Kerčas šauruma dzīvību zaudējuši līdz 20 cilvēkiem

  • Autors:  LETA--AFP

Ugunsgrēkā, kas pirmdien Melnajā jūrā netālu no Kerčas šauruma pārņēmis divu kuģus, kuri kuģojuši zem Tanzānijas karoga, gājuši bojā līdz 20 cilvēkiem, otrdien vēsta Krievijas varasiestādes. Ugunsgrēks izcēlies brīdī, kad degviela pārkrauta no viena kuģa otrā. Glābjoties no nāves briesmām, abu kuģu jūrnieki metušies pāri bortam jūrā.

Krievijas dienesti izglābuši 12 cilvēkus un atradušas desmit līķus, pavēstīja Krievijas Federālās Jūras un upju transporta aģentūras preses sekretārs Aleksejs Kravčenko. Vēl desmit cilvēki pazuduši, un viņi, visticamāk, miruši, viņš piebilda. "Nav cerību, ka viņus izdosies atrast dzīvus," atzina Kravčenko. "Tā vairs nav glābšanas operācija." Trīs jūrnieki, kuriem nav bijušas glābšanas vestes, pazuduši zem ūdens "glābēju acu priekšā", viņš piebilda.

Kuģu "Kandy" un "Maestro" jūrnieki bijuši no Indijas un Turcijas. "Kandy" bijuši 17, bet "Maestro" – 15 jūrnieki. Otrdienas rītā ugunsgrēks uz kuģiem turpinājies, atzina Kravčenko. "Degvielas daudzums tur ir bezgalīgs."

"Kandy" un "Maestro" stāvējuši uz enkura neitrālajos ūdeņos. Negadījums izraisījies 15 jūras jūdžu attālumā no Krimas Takila zemesraga.

Kā pirmdien ziņu aģentūrai "Interfax" pastāstīja federālā dienesta amatpersona, "mēs no garāmbraucošajiem kuģiem saņēmām informāciju, ka uz viena no diviem kuģiem, kas atradās līdzās, acīmredzot notikusi degvielas pārkraušana un izraisījies uzliesmojums. No sākuma bijis pamanāms ugunsgrēks uz viena kuģa, tad tas pārsviedies uz otru." "Atbilstoši provizoriskajai informācijai, cilvēki leca pāri bortam," sacīja aģentūras sarunbiedrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.