Menu
 

Lielbritānija sāk sūtīt atpakaļ uz Franciju Lamanša kanālu šķērsojušos nelegālos imigrantus

  • Autors:  LETA/BBC

Lielbritānija sākusi sūtīt atpakaļ uz Franciju nelegālos imigrantus, kas laivās šķērsojuši Lamanša kanālu, Londonai tādējādi cenšoties no šādas rīcības atturēt citus, paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Ceturtdien neliels skaits atraidīto patvēruma meklētāju, kas oktobrī izcēlās Apvienotās Karalistes piekrastē, tika nosūtīti atpakaļ uz Franciju.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka tādējādi tā cenšas "pārliecinoši atturēt" citus nelegālos imigrantus no bīstamās Lamanša kanāla šķērsošanas.

Ministrija sīkākas ziņas par atpakaļ nosūtīto precīzo skaitu un to pilsonību nesniedz.

Nelegālo imigrantu atpakaļnosūtīšana notiek saskaņā ar Francijas un Lielbritānijas vienošanos, kura cita starpā paredz arī papildus līdzekļu piešķiršanu drošības režīma pastiprināšanai.

Londona šim nolūkam papildus atvēlējusi vēl trīs miljonus mārciņu (3,4 miljonus eiro).

Jau pirms šīs vienošanās Lielbritānija paziņoja par papildus 44,5 miljonu mārciņu piešķiršanu robežkontroles pastiprināšanai Lamanša kanālā.

Tostarp seši miljoni mārciņu atvēlēti papildus novērošanas videokameru, nakts redzamības ierīču un transporta līdzekļu numurzīmju atpazīšanas programmu iegādei.

Papildus novērošanas kameras tiks uzstādītas Francijas ostās un piekrastes rajonos, no kurienes nelegālie imigranti parasti dodas ceļā uz Lielbritāniju.

Šo kameru dati tiešsaistes režīmā būs pieejami kopīgajā Koordinācijas un informācijas centrā Kalē, kuru apkalpo franču un britu personāls.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija norādījusi, ka tiks pastiprināta arī Lamanša kanāla novērošana, izmantojot aviāciju un patruļkuģus.

Tiks palielināts arī sauszemes patruļu skaits piekrastē.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja un Francijas prezidents Emanuels Makrons parakstīja Sandhērstas līgumu, kas paredz saīsināt to personu imigrācijas pieprasījumu izskatīšanas laiku, kas no Kalē vēlas iekļūt Lielbritānijā.

Tagad šie pieprasījumi tiks izskatīti mēneša, nevis sešu mēnešu laikā. Savukārt nepilngadīgo personu imigrācijas pieprasījumus Londona apņēmusies izskatīt 25 dienu laikā.

Nelegālo imigrantu skaits, kas cenšas no Francijas nokļūt Lielbritānijā, laivās šķērsojot Lamanša kanālu, pieauga pagājušā gada nogalē.

Kopumā pērn Lielbritāniju laivās mēģināja sasniegt 539 nelegālie imigranti, no kuriem 434 jeb aptuveni 80% Lamanša kanālu mēģināja šķērsot pagājušā gada pēdējos trīs mēnešos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.