Menu
 

Vēbers: Ungārija Orbāna vadībā dodas nepareizā virzienā

  • Autors:  LETA/AFP

Eiropas Tautas partijas (EPP) kandidāts Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam Manfrēds Vēbers otrdien paudis viedokli, ka Ungārija premjerministra Viktora Orbāna vadībā dodas nepareizā virzienā.

Orbāns pirmdien izteicās, ka bijušais sabiedrotais Vēbers nav piemērots tam, lai pēc šomēnes gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām stātos Žana Kloda Junkera vietā EK prezidenta amatā, jo Vēbers ir aizvainojis Ungāriju.

Vēbers ziņu aģentūrai AFP norādīja, ka EPP saskata vērtību konfliktu attiecībās ar Orbāna vadīto partiju "Fidesz".

"Eiropas Tautas partija ir vērtību, kopīgu ideālu, kopīgas Eiropas nākotnes idejas partija, un tas satur mūs kopā, un tiem, kas vairs netic šīm vērtībām, ir jāpamet EPP," sacīja Vēbers.

Vēbers atbalstīja Orbānu pirms Ungārijas parlamenta vēlēšanām pagājušajā gadā, taču kopš janvāra abu politiķu attiecības ir krasi pasliktinājušās.

Martā "Fidesz" dalība EPP uz nenoteiktu laiku tika apturēta, jo Ungārijā bija izvietoti plakāti, kuros Junkers un ASV miljardieris Džordžs Soross bija attēloti kā nelegālās imigrācijas aizstāvji.

Tajā pašā mēnesī Vēbers intervijā Vācijas raidorganizācijai ZDF sacīja, ka EK prezidenta amatu nepieņems, ja viņš būs atkarīgs no Orbāna partijas "Fidesz" balsīm.

Vēbers AFP sacīja, ka attiecības pasliktinājušās, jo Ungārija "Fidesz" valdības vadībā virzās nepareizā virzienā.

"Mēs, kā EPP, esam skaidri savās vērtībās," viņš piebilda.

Orbāns pirmdien paziņoja, ka tas, vai "Fidesz" paliks EPP, būs atkarīgs no EPP virziena pēc vēlēšanām. "Fidesz" vēlēšanu kampaņā sola "apturēt imigrāciju".

EPP būtu "jāstrādā ar imigrācijas oponentu spēkiem labējo nometnē", nevis "jādreifē" uz sadarbību ar kreisajiem, norādīja Orbāns.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.