Menu
 

Policija: Itālijas mafija uz migrantu rēķina piesavinājusies miljonus

  • Autors:  LETA/DPA

Ar Itālijas mafiju "Ndrangheta" saistītas viltus labdarības organizācijas no valsts finansēm izkrāpušas vairākus miljonus eiro, uzvarot konkursos par pakalpojumu sniegšanu migrantiem, otrdien pavēstīja Itālijas finanšu policija.

Šajā lietā aizturēti 11 cilvēki. Vienam kā drošības līdzeklis noteikts apcietinājums, pieciem mājas arests, bet vēl pieciem aizliegts pamest pilsētas, kurās viņi dzīvo.

No 2014. līdz 2018.gadam piecas labdarības organizācijas uzvarējušas konkursos par līgumiem migrantu uzņemšanas jomā Lodi, Parmas un Pāvijas provincēs valsts ziemeļdaļā, un to kopējā summa lēšama 7,5 miljonos eiro, norādīja policija.

No šīs summas aizdomās turamie, kas tiek apsūdzēti krāpšanā un naudas atmazgāšanā, iztērējuši 4,5 miljonus "personīgiem mērķiem".

"Ndrangheta" krāpnieki arī izmantojuši labdarības organizācijas, lai palīdzētu saviem biedriem izkļūt no cietuma, reģistrējot viņus kā darbiniekus šajās organizācijās.

Ļaut notiesātajiem izciest sodu ārpus cietuma, veicot sabiedriskos darbus vai arī atrodot citu sociāli noderīgu nodarbošanos, Itālijā tā ir parasta prakse.

Iekšlietu ministrs Mateo Salvīni, kurš vēlas ierobežot migrāciju un kritizējis labdarības organizācijas, ka tās iedzīvojas uz migrantu uzņemšanas sistēmas rēķina, cildināja policijas veikumu.

"Mazāk [migrantu] izkāpšanu krastā un mazāk naudas [migrantu] uzņemšanas profesionāļiem - šādā veidā mēs ietaupīsim naudu, aizstāvēsim Itāliju un investēsim, lai pieņemtu darbā jaunus policistus. Ballīte beigusies," tviterī uzsvēra Salvīni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.