Menu
 

Piektdiena, 28 Augusts 2020

Aptauja Rīgā. Vai piedalīsieties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās?

Kopš trešdienas ir sākusies iepriekšējā balsošana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Pirmajās dienās vēlētāju aktivitāte ir vērtējama kā augsta, taču paredzams, ka lielākais balsotāju pieplūdums būs 29. augustā – vēlēšanu dienā. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās drīkst balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī. Vienlaikus jāņem vērā, ka balsošana citā iecirknī aizņems vairāk laika, jo darbiniekam vajadzēs noskaidrot, vai vēlētājs jau nav nobalsojis savā vēlēšanu iecirknī. Obligāts nosacījums iecirkņos ir roku dezinficēšana. Vēlams izmantot arī sejas un deguna aizsegu, kas iecirkņos pieejami uz vietas.

Lasīt vairāk...

Noslēgumam tuvojas 4,4 miljonu eiro vērtie Siguldas 1. pamatskolas pārbūves darbi

Noslēgumam tuvojas 2018. gadā uzsāktie Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijas darbi, kuru laikā skola iegūst jaunas un mūsdienīgas mācību telpas. Novada pašvaldība vēsta, ka ir noslēgušies plānotie darbi mācību klasēs, ģērbtuvēs, ēdnīcā, kā arī citās telpās, lai veiksmīgi varētu uzsākt jauno mācību gadu; remontdarbi šobrīd turpinās skolas svinību zālē.

Lasīt vairāk...

Jūlijā mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 3,8 %

2020.gada jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,7 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 4,4 %, autodegvielas – palielinājās par 6,8 %.

Lasīt vairāk...

Rīgas rajona tiesa izbrāķē Olaines policijas darbu

Šomēnes Rīgas rajona tiesā tika izskatītas divas administratīvā pārkāpuma lietas, ko par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgām prasībām bija uzsākuši Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa darbinieki. Lai arī nevar teikt, ka pārkāpumu nebija, tiesa abos gadījumos pieņēma lēmumu izbeigt lietvedību. Iedziļinoties abu lietu niansēs, nākas secināt, ka galvenais iemesls, kāpēc tiesneši sprieduši tieši tā, ir Olaines iecirkņa policistu nekvalitatīvais darbs.

Lasīt vairāk...

VUGD: Pirms mācību gada sākuma pārrunājiet ar bērniem drošības jautājumus

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina vecākus un pedagogus pārrunāt ar skolēniem jautājumus, kas saistīti ar drošību – kas jādara, lai nepieļautu ugunsnelaimi un, kā rīkoties gadījumā, ja nelaime ir notikusi un nepieciešama palīdzība. Aicinām arī studentus un pasniedzējus atcerēties par ugunsdrošību, lai saspringto studiju laiku neaptumšotu ugunsnelaimes!

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.