Menu
 

Svētdiena, 21 Marts 2021

Nils Jansons: Pastaigas pa meža takām, peldes saulrietā – tas mani iedvesmo

  • Publicēts Sports

Priecāties par katru jaunu dienu un vienkārši spēt baudīt dzīvi. Ar šādu moto dzīvo viens no labākajiem Eiropas skrituļslidotājiem Nils Jansons, kurš šogad ieguvis nomināciju “Gada skrituļslidotājs”. Stāstu sērija “Ievērojami cilvēki Pierīgā” šajā reizē devās uz Jūrmalu, lai iepazītos ar jauno vīrieti. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar sportistu, lai dzirdētu stāstu par to, kā aizsākusies sportista karjera, kā rit dzīve pandēmijas laikā un kas vislabāk raksturo viņa dzimtās mājas.

Lasīt vairāk...

Kā pareizi plānot maltītes un uzturēt sevi labā formā, strādājot no mājām?

Šobrīd lielākā daļa laika tiek pavadīta mājās, bieži vien darba zona tiek iekārtota virtuvē, attālinātās tikšanās notiek turpat, arī izklaides tiek organizētas mājās. Ņemot vērā, ka uzturoties savā dzīvesvietā, ēdiens lielākoties ir teju rokas stiepiena attālumā, ir svarīgi izvērtēt, kāda pārtika ik dienu ir pieejama, lai ieviestu veselīgus ēšanas paradumus.

Lasīt vairāk...

Sarkanā gaļa ir kaitīga, saldēti dārzeņi ir mazvērtīgi. Populārākie pārtikas mīti atspēkoti

Joprojām sabiedrībā pastāvīgi pastāv un mainās dažādi mīti, kas saistīti ar pārtiku un uzturu. Speciālisti atzīst, ka cilvēki visbiežāk izvēlas ticēt mītiem, jo neprecīza vai nepareizi interpretēta informācija ir iesakņojusies apziņā. Taču iedziļinoties, viss izrādās pavisam citādāk – sarkanā gaļa mērenās devās nav kaitīga, ar svaigiem augļiem var uzņemt dienā nepieciešamo C vitamīna devu u.tml.

Lasīt vairāk...

Kā nodrošināt piedāvājuma un pieprasījuma balansu pieejamo mājokļu segmentā?

Latvijas dzīvojamā fonda kvalitāte ir kritiskā stāvoklī, tomēr tā atjaunošana pēdējās desmitgadēs notiek visai pieticīgos apmēros: Latvijā pēdējo 5–6 gadu laikā bijis vismazākais no jauna uzbūvēto daudzdzīvokļu ēku skaits Baltijas valstīs. Sabiedrība tiecas uz videi draudzīgāku, ilgtspējīgāku dzīvesveidu, taču vairums rīdzinieku joprojām dzīvo ēkās ar ārkārtīgi zemu energoefektivitāti, bet jaunu, pieejamu mājokļu, uz kuriem pārcelties, nav daudz.

Lasīt vairāk...

Pavasara skaistums un posts: ko darīt, ja piemeklējusi pavasara alerģija

Pavasara atnākšana daļai cilvēku asociējas ar saulainu, siltu laiku, krāšņiem pumpuriem un ziediem, kā arī pozitīvu noskaņojumu un vēlmi doties pie dabas, taču alerģiskiem cilvēkiem pavasara atnākšana var būt īsts pārbaudījums. Ar kādām alerģijām iespējams saskarties pavasarī, kas ir krusteniskās alerģijas un kā mazināt alerģiju simptomus?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.