Menu
 

Sestdiena, 21 Augusts 2021

Suņa ienākšana ģimenē. Padomos dalās kinologs

Agri vai vēlu liela daļa ģimeņu sāk domāt par mājdzīvnieka iegādi. Un visbiežāk iniciatori šai idejai ir tieši bērni, kuri vēlas sunīti vai kaķīti un nebeidz par to vecākiem diendienā atgādināt. Kad ir īstais laiks, lai pieņemtu lēmumu par dzīvnieka ienākšanu ģimenē, kurā aug bērni, un ko ņemt vērā, izvēloties sev piemērotāko mājdzīvnieku? Pieredzes bagātais kinologs Ivars Lielpēteris atklāj virkni noderīgu padomu, ko likt aiz auss, lemjot par labu kucēnam vai jau pieaugušam sunim. Šomēnes viņš kā eksperts vada arī Vasaras suņu skolas nodarbības bērniem dzīvnieku patversmē “Labās mājas”, kas ir vēl nebijusi interneta veikala “Barbora.lv” organizēta sociālās atbildības iniciatīva.

Lasīt vairāk...

Elpošanas tehnikas un paradumi saldākam miegam

Miegs ir kritiski svarīgs, lai smadzenes un ķermenis varētu pilnvērtīgi atjaunoties – lai “pamodinātu” izziņu un mēs spētu skaidri domāt, būt modri un noturēt uzmanību, kā arī regulēt emocijas un kontrolēt pašsajūtu. Vasarā mēdzam “grēkot” ar miega režīma neievērošanu un iet gulēt vai celties daudz vēlāk, tomēr, atsākot skolas un darba gaitas, var būt grūti iejusties jaunajā rudens ritmā. “Apotheka” sertificētā farmaceite Amanda Ozoliņa un sabiedrības veselības speciāliste Ineta Meldere stāsta, kā sakārtot miega režīmu, un iesaka praktiskas elpošanas tehnikas, lai iemigtu ātrāk.

Lasīt vairāk...

Seši izplatīti mīti par telpaugu kopšanu

Istabas augi atsvaidzina interjeru, turklāt tie gādā par pozitīvu ietekmi uz cilvēka organismu, dvēseli un garu. Tomēr nereti gadās, ka saimnieki nepareizi aprūpē savus zaļos draugus. Šādai rīcībai iemesli meklējami dažādos mītos par telpaugu kopšanu. Lai cilvēki pareizi rūpētos par telpaugiem, dārzkopības centra “Hortes” klientu apkalpošanas speciāliste dārza nodaļā Gunta Sāre atspēko sešus populārus, bet maldīgus mītus par telpaugu kopšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.