Menu
 

Pirmdiena, 30 Augusts 2021

Pūce: Premjers uzdevis VK vēlreiz ar NVO pārrunāt bažas par izmaiņām MK darbības regulējumā

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir uzdevis Valsts kancelejai (VK) vēlreiz ar nevalstiskajām organizācijām (NVO) pārrunāt bažas par gaidāmajām izmaiņām Ministru kabineta kārtības rullī jeb valdības darbības regulējumā, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce, piebilzdams, ka tas vērtējams pozitīvi.

Lasīt vairāk...

Pagājušajā nedēļā par 55% pieaudzis stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati liecina, ka pagājušajā nedēļā – no 23. līdz 29.augustam – slimnīcā nokļuvušo Covid-19 pacientu skaits pieaudzis par 55% un stacionāros ārstējas vidēji 111 pacienti (iepriekš – 71).  Par 38% pieaudzis to pacientu skaits, kuri stacionāros ārstējas ar smagu slimības gaitu jeb vidēji 15 pacienti dienā.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Situācija Latvijas darba tirgū uzlabojas, un iedzīvotāju ienākumi aug

Covid-19 pandēmijas izraisītā ekonomikas lejupslīde un bezdarba pieaugums pagaidām nav būtiski ietekmējis darba samaksas pieaugumu Latvijā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada otrajā ceturksnī vidējā darba samaksa Latvijā pieauga par 10,2 % salīdzinājumā ar 2020. gada 2. ceturksni un sasniedza 1237 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Lasīt vairāk...

Arodbiedrība sarunās ar Veselības ministriju pamaina streika prasības; diskusiju turpinās pēc divām nedēļām

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) diskusijas ar Veselības ministriju (VM) par streika prasībām "nebija vieglas", abas puses ir pārrunājušas iespējamos risinājumus, arodbiedrība ir gatava atsevišķas prasības pamainīt, bet sarunu turpinājums plānots pēc divām nedēļām, aģentūrai LETA pastāstīja LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Panikai par cenu kāpumu nav pamata – hiperinflācijas nebūs

Lai gan sabiedrībā plaši tiek diskutēts par strauju cenu pieaugumu dažādām preču grupām, hiperinflācija nav gaidāma. Plānotais cenu kāpums būs 2% līdz 3% robežās, kas ir likumsakarīgi pēc pandēmijas perioda deflācijas. Turklāt, izteiktāks kāpums būs augstākās kvalitātes precēm, piemēram, pārtikas produktiem ar pievienoto vērtību – bioloģiskajiem un ekoloģiskajiem produktiem.

Lasīt vairāk...

Vidējā mēneša bruto darba samaksa šāgada otrajā ceturksnī vislēnāk augusi Pierīgā

2021.gada 2.ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa valstī par pilnas slodzes darbu bija 1237 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Salīdzinot ar 2020.gada 2.ceturksni, vidējā mēneša alga palielinājās par 115 eiro jeb 10,2 %, bet samaksa par vienu nostrādāto stundu pirms nodokļu nomaksas – par 4,6 % (no 8,20 līdz 8,57 eiro). Šāgada 2.ceturksnī salīdzinājumā ar 1.ceturksni mēneša vidējā bruto darba samaksa pieauga par 2,6 %, savukārt stundas samaksa – par 8,4 %.

Lasīt vairāk...

Ar Covid-19 inficēts pasažieris otrdien braucis autobusā no Mālpils uz Rīgu un atpakaļ

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 24.augustā plkst. 9.50 braucis ar autobusu Mālpils-Sidgunda-Garkalne-Rīga (AS CATA reiss nr. 6992) no Mālpils līdz Rīgai un atpakaļ plkst. 16.35 ar autobusu Rīga-Garkalne-Mālpils-Nītaure-Zaube (AS CATA reiss nr. 7748) no Rīgas un Mālpili.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.