Menu
 

Trešdiena, 04 Augusts 2021

Ķekavas novada dome piešķir naudas balvu 10 000 eiro olimpiskajiem čempioniem Čavaram un Miezim

Izsakot pateicību par sportistu ieguldīto darbu un atbalstot viņu turpmāko sportisko izaugsmi, Ķekavas novada dome trešdien piešķīra ķekaviešiem Agnim Čavaram un Naurim Miezim, kuri Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta godalgas Latvijas 3x3 basketbola komandas sastāvā, katram naudas balvu 10 000 eiro apmērā  pēc nodokļu nomaksas.

Lasīt vairāk...

SPKC: Absolūtajā vairumā gadījumu no Covid-19 mirst un ar to smagi slimo nevakcinēti cilvēki

Absolūtais vairākums cilvēku, kuri saslima ar Covid-19 un kuriem smagas slimības norises gaitas dēļ bija vajadzīga ārstēšana slimnīcā, nav bijuši vakcinēti pret šo infekcijas slimību, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati Latvijā. Līdzīga tendence vērojama, analizējot datus par mirušajiem Covid-19 pacientiem.

Lasīt vairāk...

Kā radīt vidi, kurā cilvēks vēlas dzīvot?

Biedrība “Zemnieku saeima”, “Latvijas Meža īpašnieku biedrība”, “Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija”, “Latvijas Jauno zemnieku klubs”, “Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome”, “Lauksaimnieku apvienība” un “Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācija” nosūtīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram, Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF) padomes priekšsēdētājam Artūram Tomam Plešam (AP) atklātu vēstuli. Vēstulē ministrs aicināts publiski atvainoties par no valsts budžeta finansētu reklāmu, kurā lauksaimnieki nosaukti par “masu slepkavām”, kā arī aicinot mainīt LVAF finansējuma piešķiršanas noteikumus tā, lai turpmāk sniegtā informācija būtu zinātniski pamatota. Intervijā ar Mārtiņu Tronu, “Zemnieku saeimas” valdes locekli, skaidrojam, cik pamatots ir  lauksaimnieku sašutums.

Lasīt vairāk...

Valsts policija brīdina: telefonkrāpnieki uzdodas par policijas pārstāvjiem

Valsts policija atkārtoti brīdina iedzīvotājus par telefonkrāpnieku lielo aktivitāti. Pēdējās nedēļas laikā reģistrēti jauni krāpšanas gadījumi un to mēģinājumi – krāpnieki pielāgojuši shēmu un, zvanot iedzīvotājiem, stādās priekšā kā policijas darbinieki, no iedzīvotājiem mēģina iegūt bankas kontu pieejas un personu datus. Valsts policija brīdina, ka policija nekad neprasa bankas kontu piekļuves datus!

Lasīt vairāk...

"Fintech" – modes lieta vai jauna banku sektora realitāte?

Jēdziens “Fintech” jeb finanšu tehnoloģijas publiskajā telpā dzirdams aizvien biežāk. Pieaugot tehnoloģiju izplatībai, aizvien biežāk izvēlamies saņemt ikdienā nepieciešamos pakalpojumus ar dažādu platformu starpniecību. Ideālā gadījumā vēlamies ikvienu jautājumu atrisināt maksimāli ātri, ar dažu klikšķu palīdzību. Tas būtiski ietekmē dažādas jomas, tostarp banku, apdrošināšanas un investīciju nozares.

Lasīt vairāk...

Leonards Inkins. Trakā, trakā, trakā pasaule

Jaunībā ar lielu interesi vairākkārt devos uz kinoteātri, lai noskatītos šo, tolaik populāro un arī man interesanto, komēdiju. Tas bija pagājušajā gadsimtā. Tad vēl nespēju iztēloties, cik šai nosaukumā viss ir precīzi un objektīvi pateikts – “Trakā, trakā, trakā pasaule”. Cik precīzi ir definēta cilvēces nākotne.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.