Menu
 

Piektdiena, 21 Oktobris 2022

Levits piekrīt Valsts kontroles aicinājumam izveidot augsta līmeņa krīzes un civilās aizsardzības vadības institūciju

Valsts prezidents Egils Levits piekrīt Valsts kontroles (VK) aicinājumam izveidot augsta līmeņa krīzes un civilās aizsardzības vadības institūciju, kas varētu būt jaunās valdības uzdevums, piektdien tikšanās laikā ar valsts kontrolieri Rolandu Irkli un VK padomes locekli Kristīni Jaunzemi norādījis Valsts prezidents.

Lasīt vairāk...

Ar vienu roku uz kofera

Par Patricillas Mackles Anglijā pavadītajiem pieciem dzīves gadiem var uzrakstīt romānu. Iespējams, viņa, būdama divu grāmatu autore, to kādreiz izdarīs pati, bet šoreiz teic, ka reizēm uz savu dzīvi ir svētīgi paraudzīties ar citu acīm. Mūsu saruna būs par svešumā piedzīvoto, to, kāpēc viņa aizbrauca, kāpēc atgriezās un – pats galvenais – vai šeit paliks, kas ir īpaši svarīgi, jo atgriezās viņa kopā ar vīru un divām meitām, kurām ir dubultpilsonība. Mūsu saruna būs arī par to, ko Latvija spēj vai nespēj piedāvāt, lai savus pilsoņus šeit paturētu.

Lasīt vairāk...

26% Latvijas iedzīvotāju nav emocionāli gatavi taupīt

26% Latvijas iedzīvotāju nav emocionāli gatavi pārslēgties taupības režīmam, liecina IKT pakalpojuma sniedzēja “Bite” veiktā aptauja. Kā galvenie iemesli tam ir neziņa, kur un kā ietaupīt, kā arī nevēlēšanās atteikties no ierastā dzīvesveida, nespējot pieņemt, ka no kaut kā ir jāatsakās. Visgrūtāk pārslēgties taupības režīmam ir jauniem cilvēkiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Lasīt vairāk...

Ģeopolitiskās situācijas ietekmē Latvijas iedzīvotāju interese par īpašumiem ārvalstīs desmitkāršojusies

Fiziskā un finanšu drošība, kā arī kopējā ģeopolitiskā situācija ir daži no aspektiem, kas sekmējuši Latvijas iedzīvotāju augošo interesi par īpašumu iegādi vai īri ārvalstīs. Kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā Latvijas iedzīvotāju interese par nekustamajiem īpašumiem ārvalstīs, atkarībā no galamērķa, pieaugusi aptuveni piecas līdz desmit reizes. Populārākie galamērķi ir Spānija, Ziemeļkipra, kā arī Dubaija, liecina nekustamo īpašumu pakalpojumu uzņēmuma “Astra Property” dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.