Menu
 

Piektdiena, 23 Decembris 2022

"Sustento": Pietrūkst objektīva vērtējuma par cilvēkiem ar invaliditāti un iecietību pret dažādību

Cilvēki ar invaliditāti aizvien tiek novērtēti neobjektīvi, invaliditātes jēdzieni tiek izmantoti par lamu vārdiem un sabiedrībā kopumā trūkst izpratnes un iecietības pret dažādību, - tie ir būtiskākie secinājumi, ko Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento" izdarījusi pēc veiktā sabiedrības attieksmes monitoringa.

Lasīt vairāk...

Kā perfekcionisms var kļūt kaitīgs veselībai?

Tas taču ir labi – visu pirms svētkiem paspēt, turklāt izdarīt ideāli, lai pašam, kolēģiem un tuvajiem cilvēkiem prieks! Tomēr perfekcionisms visur un vienmēr nav iespējams, turklāt pārlieka koncentrēšanās uz absolūti ideālu rezultātu var izrādīties milzīga slodze psihei un ar laiku kaitēt arī fiziskajai veselībai. Protams, noteiktās profesijās un dzīves situācijās perfekta precizitāte ir neaizstājama.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Iedzīvotāji aizvien biežāk domā, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras

Latvijā cilvēki aizvien biežāk domā, ka sliktākais Covid-19 posms (saslimstības un ierobežojumu ziņā) ir aiz muguras – šādam viedoklim sliecas piekrist 79% aptaujāto iedzīvotāju (jā – 40%, drīzāk jā – 39%), kas ir līdz šim augstākais rādītājs, secināts “BENU Aptiekas” Stresa termometra datos, kas iegūti sadarbībā ar kompāniju “Gemiius”, novembra beigās aptaujājot vairāk nekā 1400 respondentu.

Lasīt vairāk...

VID Muitas pārvalde šogad novērsusi vairāk nekā 3000 pret Krieviju un Baltkrieviju noteikto sankciju pārkāpumu

Veicot Eiropas Savienībā (ES) pret Krieviju un Baltkrieviju noteikto sankciju ievērošanas kontroli, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde no 2022.gada marta līdz decembra vidum 3040 gadījumos konstatējusi pārkāpumus un liegusi eksportēt, importēt vai pārvietot tranzītā uz vai no šīm valstīm noteiktu veidu preces, informēja VID pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Veselīgi padomi Ziemassvētku galda plānošanai

Svētkos bieži vien gribam iepriecināt sevi un savus mīļos ar kaut ko gardu, kādiem īpašiem ēdieniem un desertiem. Taču pārēšanās un dažādu sātīgu uzkodu ēšana var likt svētkos justies ne tik labi, kā gribētos. Kā plānot veselīgus svētkus bez pārēšanās?

Lasīt vairāk...

Ekonomikas ministrija: 2023.gada galvenā prioritāte – valsts ekonomiskā drošība

Ekonomisko situāciju pasaulē un arī Latvijā šogad būtiski ietekmē neprovocētais Krievijas iebrukums Ukrainā. Kara dēļ pasaules ekonomiskā aktivitāte palēninās, ir traucētas piegādes ķēdes, un inflācija ir augstākā līmenī nekā vairāku iepriekšējo gadu desmitu laikā. Tas viss notiek situācijā, kad pasaule tikai sāk atgūties no Covid-19 pandēmijas sekām. 2022. gadā ekonomikas izaugsme Latvijā ģeopolitisko faktoru dēļ samazināsies par vismaz 3 procentpunktiem salīdzinājumā ar prognozēm pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā. Tomēr ekonomikas izaugsme šogad ir palikusi pozitīva un var sasniegt 1–2 % gada griezumā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: tikai 11% autovadītāju Latvijā savas braukšanas prasmes ziemā vērtē kā ļoti labas

Braukšana ziemā var būt izaicinoša pat pieredzējušiem autovadītājiem – kā liecina Valsts policijas dati, šogad ir vērojams neliels ceļu satiksmes negadījumu skaita kritums, bet tas aizvien ir augstāks nekā 2020.gadā. Pirms diviem gadiem 11 mēnešos reģistrēti 16 952 ceļu satiksmes negadījumu, pērn – 17 677, bet šogad pirmajos 11 mēnešos – 17 432.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.