Menu
 

Ceturtdiena, 29 Decembris 2022

FM: Kopbudžeta nodokļu ieņēmumi vienpadsmit mēnešos pieaug straujāk nekā izdevumi

Tuvojoties gada izskaņai, Valsts kases dati 2022.gada vienpadsmit mēnešos uzrāda kopbudžeta bilances uzlabošanos teju uz pusi jeb par 432 miljoniem eiro, salīdzinot ar atbilstošo periodu pērn, deficītam veidojot 600 miljonu eiro. Kā skaidro Finanšu ministrijā, to galvenokārt veicināja kopbudžeta ieņēmumu pieaugums, kas bija straujāks nekā kopbudžeta izdevumiem.

Lasīt vairāk...

Maija Katkovska: Vajāšana – kā pasargāt sevi un savus tuviniekus?

Ar “Drossinternets.lv” ziņojumu līnijas starpniecību katru gadu mūsu redzeslokā nonāk 5-10 vajāšanas gadījumi, kad varmāka ilgstoši izseko vai novēro savu upuri un tādējādi iedveš bailes. Ne katrs zina, ka vajāšana ir krimināli sodāma. Viens no Latvijā plašāk zināmākajiem gadījumiem ir žurnālistes Ingas Sprinģes vajāšana. Divus gadus no viņas neatkāpās varmāka, labi apzinoties, ka žurnāliste nevēlas ar viņu komunicēt, izteica draudus, ieradās darbavietā ar bēru pušķi. Tiesa vajātājam piesprieda divu mēnešu cietumsodu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: ar kādu no diskriminācijas veidiem saskārušies 40 procenti Latvijas iedzīvotāju

Labklājības ministrijas uzdevumā ir veiktajā sabiedriskās domas aptaujā par sabiedrības izpratni par diskriminācijas aspektiem secināts, ka visizplatītākais diskriminācijas veids Latvijā ir tas, ka persona tiek uzskatīta par pārāk jaunu vai pārāk vecu (51%). Ar diskrimināciju saskaras gandrīz katrs otrais romu tautības respondents (46%), diskriminācija etniskās piederības dēļ ierindojas trešajā vietā – tā uzskata 44% aptaujāto respondentu.

Lasīt vairāk...

CSP: Novembrī mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 10,7 %

2022.gada novembrī, salīdzinot ar 2021.gada novembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 10,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 3,0 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 23,3 %, autodegvielas – pieauga par 9,1 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.