Menu
 

Pirmdiena, 11 Aprīlis 2022

Pēteris Strautiņš: Ja būs drošība, būs investīcijas un eksports

Skatoties uz Latvijas ārējās tirdzniecības datiem, šķiet, ka pasaulē viss ir vislabākajā kārtībā. Februārī eksports bija par 29,2% lielāks nekā šajā periodā pirms gada. Februāra eksports vienmēr atpaliek no "rudentiņis bagāts vīrs" apjomiem, bet sezonāli izlīdzinātajos datos sasniegts kārtējais rekords, par 1,3% pārsniedzot ļoti neseno iepriekšējo virsotni decembrī.

Lasīt vairāk...

Piecas idejas, kā Lieldienu ticējumus iedzīvināt pilsētvidē

Lieldienas var svinēt dažādi – kā reliģiskus svētkus; godinot senču tradīcijas; kā garas brīvdienas pilnvērtīgai atpūtai. Taču jebkurā formātā Lieldienas caurstrāvo pavasara atnākšana. Tā atspoguļojas svētku tradīcijās, noformējumā, mielastā. Galvenais Lieldienu atribūts – ola – ir auglības simbols un atgādina, ka saule ritinās augšup kalnā, lai pavisam drīz atplauktu krāšņā, zaļā vasarā.

Lasīt vairāk...

Lībiņa-Egnere: Visām Eiropas Savienības valstīm Krievijas īstenotais karš jāsauc īstajos vārdos

Visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Krievijas militārais iebrukums un īstenotais karš ir jāsauc īstajos vārdos, nepieciešams nosodīt Krievijas armijas pastrādātos kara noziegumus un jāveic to izmeklēšana. Eiropai ir jābūt vienotai izpratnē un attieksmē pret to, kas notiek Ukrainā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa–Egnere pirmdien, Saeimas namā tiekoties ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājas vietnieku Otmāru Karasu.

Lasīt vairāk...

CSP: Februārī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums bijis par 36,1 % lielāks nekā pirms gada

2022.gada februārī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 3,19 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 36,1 % vairāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība pieauga par 29,2 %, bet importa vērtība par 42,6 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati. Februārī Latvija eksportēja preces 1,47 miljardu eiro apmērā, bet importēja par 1,72 miljardiem eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.