Menu
 

Otrdiena, 05 Aprīlis 2022

NVO saņems finansējumu etniskās saliedētības veicināšanas aktivitātēm

Lai veicinātu sabiedrības saliedētību, savstarpējo sadarbību un mazinātu aizspriedumus pret un starp etniskajām grupām, Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) izsludinājis atklātu projektu pieteikumu konkursu nevaldības organizācijām (NVO) “Mazākumtautību un sabiedrības saliedētības programma”. Programmā pieejamais finansējums projektu realizācijai ir 86 000 eiro, informē SIF.

Lasīt vairāk...

Siguldā atklās Itālijā dzīvojošās mākslinieces Līvas Pakalnes-Fanelli izstādi "Maigās ilūzijas"

Pavasari Siguldas novadā 9.aprīlī plkst.13.00 atklās krāšņa Itālijā dzīvojošās siguldietes Līvas Pakalnes-Fanelli mākslas izstāde “Maigās ilūzijas”. Tas ir mākslinieces veltījums savai dzimtajai pilsētai, kurā viņa ar savu romantiski subjektīvo skatījumu ataino tās apkārtnes arhitektoniku, dabas skatus, tūristu iemīļotas vietas un sadzīviskas ainas. Izstādes atklāšanā ikviens varēs sevi iemūžināt īpašā fotokastē ar L.Pakalnes-Fanelli gleznas dizainu, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Seniori un cilvēki pilnbrieda vecumā šobrīd vairāk pakļauti dezinformācijas riskiem

Mēs dzīvojam informācijas laikmetā, kad sastopamies nevis ar tās trūkumu, bet izaicinājumu – saprast kam varam uzticēties, bet kas – apšaubāms un pat kaitniecisks. Šādā kontekstā visbiežāk Latvijas politiskajā retorikā tiek paustas publiskas bažas par jauniešiem, kam salīdzinoši īsās dzīves pieredzes dēļ šķietami varētu būt nepietiekamas analītiskās spējas šādas informācijas izvērtēšanai. Uzdrošinos to apstrīdēt un par visievainojamāko sabiedrības grupu izvirzīt iedzīvotājus vecumā no 50 gadiem un vecākus. Tieši rūpes par cilvēku brieduma gados un senioru medijpratību ir jāizvirza par vienu no Latvijas mediju komunikācijas prioritātēm, kur savs ieguldījums ir jāsniedz gan jauniešiem, gan tradicionālajiem medijiem, gan valsts institūcijām un pašvaldībām.

Lasīt vairāk...

Valdība piešķirs trīs miljonus eiro latviešu valodas mācību nodrošināšanai Ukrainas iedzīvotājiem

Ministru kabinets 5.aprīļa sēdē lēma atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvu visos Latvijas reģionos nodrošināt bezmaksas mācību kursus Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izteikuši vēlēšanos apgūt latviešu valodu. Šim mērķim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem līdz š.g. beigām piešķirts finansējums 3 042 039 eiro apmērā, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Kas, jūsuprāt, motivētu vairāk cilvēku nodot asinis?

Valsts asinsdonoru centrs ar bažām gaida Lieldienu brīvdienas, un, lai varētu nodrošināt slimnīcas ar nepieciešamajiem asins komponentiem, aprīlī dosies 55 izbraukumos. Lai varētu nodrošināt palīdzību visiem pacientiem, kam būs nepieciešami asins komponenti, centrs lūdz visus donorus atrast laiku un ziedot asinis pirms garajām Lieldienu brīvdienām. Šobrīd īpaši trūkst O-, A+ un B- asins grupas asinis, bet arī citās asinsgrupās krājumi neesot lieli, tādēļ mediķi lūdz pilnīgi visu donoru atsaucību,  arī tos iedzīvotājus, kuri līdz šim nekad nav ziedojuši.

Lasīt vairāk...

Visās Siguldas novada vidusskolās no 1.septembra īstenos valsts aizsardzības mācību

Lai gan Valsts izglītības satura centrs valsts aizsardzības mācību kā obligāto mācību programmas priekšmetu skolās plāno iekļaut tikai 2024.gadā, Siguldas novada pašvaldības domes vadība sadarbībā ar vidusskolu direktoriem vienojusies, ka šādas mācības Siguldas novada vidusskolēniem tiks uzsāktas visās 10.klasēs jau šā gada 1.septembrī, kļūstot par pirmo novadu Latvijā, kurā valsts aizsardzības mācība kā obligātā mācību programma tiks īstenota visās novada vidusskolās, informē pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.