Menu
 

Pirmdiena, 02 Decembris 2019

Mudina mainīt sabiedrības uzskatus un valsts pieeju bērnu ar invaliditāti iekļaušanai izglītības sistēmā

Pašreizējais iekļaujošās izglītības modelis nefunkcionē pietiekami labi, jo tas neparedz pietiekamu psiholoģisko atbalstu bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē norādīja vecāku pārstāve, pirmsskolas un sākumskolas pedagoģe un bērna ar īpašām vajadzībām vecāks Anete Bendika.

Lasīt vairāk...

Pianists Anatolijs Livča darba pārgurumu dziedē Krētas salā

Gluži tāpat kā daudziem mūziķiem, arī pianistam Anatolijam Livčam Ziemassvētki ir karstākais darba laiks. “Šogad man ir iespēja piedalīties ļoti interesantā projektā – muzikālā izrādē “Leģendas dzimšana”, kas stāstīs par Maestro Raimonda Paula jaunību un karjeras sākumu. Man tas būs liels gods – izrādes laikā, atrodoties pie klavierēm, mēģināt iejusties viņa tēlā. Kā tas būs izdevies, varēs novērtēt, sākot ar 8. decembri, kad VEF Kultūras pilī notiks jauniestudējuma pirmizrāde,” atklāj mūziķis.

Lasīt vairāk...

Apsardzes uzņēmums: būtiski pieaudzis ielaušanās mēģinājumu skaits privātmājās Rīgas apkārtnē

Pēdējā laikā un īpaši pagājušās nedēļā būtiski pieaudzis ielaušanās un zādzību mēģinājumu skaits Rīgas tuvumā esošajos privātmāju un vasarnīcu rajonos, liecina apsardzes uzņēmuma " Koblenz drošība" dati.  Ielaušanās un zādzību mēģinājumi notikušas vairākos Rīgas apkārtnes novados, turklāt atsevišķos rajonos ielaušanās mēģinājumu skaits pieaudzis pat līdz  300% , salīdzinot ar pagājušā gada šo pašu laiku. 

Lasīt vairāk...

Foto: Jūrmalā atkal priecē Gaismas parks

Jau trešo gadu Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā, iemirdzējušās gaismas skulptūras un dekori, kas veidoti no tūkstošiem LED lampiņu virtenēm. No 1. decembra krēslas stundās līdz ar pilsētas apgaismojuma ieslēgšanu Dzintaru mežaparka teritoriju – bērnu rotaļu laukumus, priežu zarus un apstādījumus, kā arī Dzintaru mežaparka skatu torni rotās gaismas dekori un dažādi objekti, kas veidoti no vairāk nekā 85 tūkstošiem krāsainu LED lampiņu virtenēm.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Lēnāka izaugsme algu kāpumu nav ietekmējusi

Lēnāka Latvijas ekonomikas izaugsme šogad nav jūtami ietekmējusi darba tirgu un algu kāpums ir saglabājies iepriekšējo gadu līmenī. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada trešajā ceturksnī vidējā darba alga Latvijā ir augusi par 8,3% un ir sasniegusi 1091 eiro pirms nodokļu nomaksas. Par pietiekoši strauju ienākumu pieaugumu liecina arī Latvijas mājsaimniecību noguldījumu kāpums Latvijas komercbankās, kas šī gada desmit mēnešos ir palielinājies par 7,4%. Līdzvērtīgi spēcīgs algu kāpums 8-9% robežās šobrīd vērojams arī Lietuvā un Igaunijā, lai gan darbaspēkā nodokļu samazinājuma rezultātā Lietuvā algu pieaugums pēc nodokļiem šogad pārsniedz 10%.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.