Menu
 

Trešdiena, 08 Aprīlis 2020

Veselības ministrija: Ciemošanās ir aizliegta, svētkus jāsvin ģimenē savās mājās

Veselības ministrija atgādina: vīrusam nav brīvdienu – šobrīd ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kuri nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, tostarp tuvojošos Lieldienu svinēšana, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti.

Lasīt vairāk...

Par degvielas uzpildes stacijas apzagšanu Babītes novadā notverta triju personu grupa

Trešdien agri no rīta Babītes novada Babītes pagastā kāda personu grupa degvielas uzpildes stacijā uzlauza norēķinu terminālu un nozaga naudas seifu, pēc kā ar automašīnu pameta notikuma vietu. Tobrīd Valsts policija jau bija saņēmusi informāciju par noziegumu, un policisti devās zagļu grupai pa pēdām. Ņemot vērā, ka šī noziedzīgā grupa pārvietojās ar automašīnu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 4. nodaļas policisti aizturēšanā piesaistīja kolēģus no ceļu policijas.

Lasīt vairāk...

Šogad Latvijā 12 cilvēki guvuši elektrotraumas, viens gājis bojā

Šā gada pirmajos trīs mēnešos AS “Sadales tīkls” reģistrējusi 12 elektrotraumas lietotāju elektroietaisēs, un diemžēl viens nelaimes gadījums bijis ar letālām sekām. Šobrīd, kad pieaugušie un bērni lielāko daļu sava laika pavada mājās, AS “Sadales tīkls” aicina pastiprināti rūpēties par drošību, jo ikvienu elektrotraumas gadījumu var novērst, bez uzraudzības elektroiekārtu tuvumā neatstājot bērnus, jau laikus pārbaudot mājsaimniecībā esošās elektroiekārtas, kā arī to labošanu uzticot sertificētam speciālistam.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Šogad Latvijā varētu atgriezties deflācija

Martā Latvijā strauji samazinājusies patēriņa cenu inflācija un salīdzinājumā ar 2019. gada martu cenas kāpušas vien par 1,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Tas ir zemākais inflācijas līmenis Latvijā pēdējo triju gadu laikā un viens no straujākajiem gada inflācijas tempa kritumiem viena mēneša laikā kopš 2009. gada. Faktiski šis ir pirmais signāls par to, cik liels ir Covid-19 vīrusa izraisītais šoks gan Latvijas, gan pasaules ekonomikā kopumā un neizslēdzu, ka šogad Latvijā varētu atgriezties deflācija.

Lasīt vairāk...

Ēdienu gatavošana mājās ir garšīga, veselīga un ekonomiska!

Ēdienu gatavošana mājās ir tas, kas sniedz labumu un prieku gan pašam mājas šefpavāram, gan viņa mājsaimniecības locekļiem. Un ja ēdiena gatavošanas procesā jūs iesaistīsiet visus ģimenes locekļus, tad arī šī darbība kļūs par izklaidi! Un kamēr restorāni un izklaides vietas ir slēgtas, mēs "spēlēsim restorānu" savā virtuvē.

Lasīt vairāk...

Siguldā topošajiem pirmklasniekiem obligāto apmācību īsteno attālināti

Patlaban visi Siguldas novada pašvaldības bērnudārzi iespēju robežās topošajiem pirmklasniekiem nodrošina iespēju obligāto apmācību apgūt attālināti. Savukārt augustā, neilgi pirms jaunā mācību gada sākuma, plānots, ka vecāko grupu audzēkņi, kuri septembrī uzsāks skolas gaitas 1.klasē, savā bērnudārzā varēs piedalīties klātienes apmācībās, lai ar pedagogu līdzdalību nostiprinātu un atkārtotu jau apgūtās zināšanas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.