Menu
 

Ceturtdiena, 21 Janvāris 2021

Valdība atbalsta papildus vakcīnu pret Covid-19 iegādi par 14,4 miljoniem eiro

Ceturtdien valdība apstiprinājusi ieceri pieteikties vēl papildus 646 510 Latvijai pieejamajām “CureVac” ražotāja vakcīnām, tādējādi no šī ražotāja kopumā plānojot iegādāties 946 510 vakcīnu devas. Kā vēsta Veselības ministrija, vakcīnu iegādei, iekļaujot loģistikas izdevumus un ievades nodrošināšanu, no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirts finansējums 14,4 miljonu eiro apmērā. “CureVac” vakcīnu pieejamība plānota gada pirmajā pusē.

Lasīt vairāk...

Ķekava saņēmusi VK atzinīgu vērtējumu par atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas laikā

Valsts kontrole starpziņojumā revīzijai "Labklājības ministrijai piešķirtā finansējuma izlietojums pašvaldību izmaksātā pabalsta krīzes situācijā līdzfinansēšanai" izvērtējusi pašvaldību sniegto atbalstu iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas laikā. Ziņojumā norādīts, ka Ķekavas novads ir starp 13 pašvaldībām, kas krīzes pabalstiem izlietojis vairāk nekā 10 000 eiro, lai atbalstītu novada iedzīvotājus, kuri ārkārtējās situācijas laikā ir nonākuši grūtībās, liecina informācija Ķekavas novada pašvaldības interneta vietnē.

Lasīt vairāk...

Saeima konceptuāli atbalsta izmaiņas ziņošanas kārtībā par aizdomīgiem darījumiem

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā. Kā skaidro Saeimas preses dienests, tie nepieciešami, lai atvieglotu ziņojumu par aizdomīgiem darījumiem iesniegšanas kārtību, kā arī paredz kopīga klientu izpētes rīka izveidi.

Lasīt vairāk...

Foto: Režisors Viesturs Kairišs veido spēlfilmu "Janvāris" par 1991.gada notikumiem Latvijā

Sākusies režisora Viestura Kairiša jaunās spēlfilmas "Janvāris" uzņemšana, kas vēsta par 1991.gada notikumiem Latvijā no tā laika jauniešu skatupunkta. Filma stāsta par 1991. janvāra barikāžu notikumiem Rīgā, kur filmas galvenais varonis, astoņpadsmitgadīgs students Jazis, starp izklaidi kopā ar draugiem tiek ierauts pilsētā notiekošajos masu politiskajos notikumos, kas kļūst arī par viņa pieaugšanas pagrieziena punktu, vēsta filmu studija "Mistrus Media".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.