Menu
 

Trešdiena, 10 Novembris 2021

Carnikavietis Skujiņš gadu pasaules rangā pabeidz kā Baltijas valstu pirmais numurs

  • Publicēts Sports

Jaunākajā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) šosejas riteņbraukšanas rangā vīru elitē Latvijas un Baltijas valstu pirmais numurs ir 30 gadus vecais “Trek – Segafredo” komandas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš 2944 riteņbraucēju konkurencē ieņem 145.vietu, pavēstīja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) ģenerālsekretārs Toms Markss.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Dabas resursu cenu kāpums veicina Latvijas eksporta pieaugumu

Straujais dabas resursu cenu kāpums pasaulē šogad ir veicinājis arī Latvijas eksporta kāpumu, un šī gada septembrī Latvijas preču eksports ir sasniedzis jaunu rekordu. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, Latvijas preču eksports šī gada septembrī pirmo reiz ir pārsniedzis 1,6 miljardus eiro viena mēneša laikā, un salīdzinājumā ar pērnā gada septembri mūsu eksports ir palielinājies par 23,2 %.

Lasīt vairāk...

No 15.novembra gaidāmas izmaiņas piecos maršrutos virzienā uz Ādažiem, Kadagu, Carnikavu un Garkalni

Atsaucoties iedzīvotāju ierosinājumiem un pielāgojot kustības sarakstus skolēnu vajadzībām, no 2021. gada 15. novembra gaidāmas izmaiņas maršrutā Nr.6821 Rīga–Ādaži–Kadaga, Nr.6822 Rīga–Ādaži–Podnieki–Garkalne, Nr.5721 Ādaži–Stapriņi–Atari–Ādaži, Nr.6855 Rīga–Kalngale–Carnikava–Kadaga un Nr.6842 Ādaži–Carnikava, liecina Autotransporta direkcijas informācija.

Lasīt vairāk...

"Zaļā josta": Lai šķirotu atkritumus mājās, pietiek vien ar kasti un hermētisku spaini

Lai kliedētu mītus, ka atkritumu šķirošana ir sarežģīta un aizņem lielu dzīvesvietas platību, “Zaļā josta” izaicināja atkritumu šķirošanas entuziastus parādīt, kā izskatās atkritumu šķirošanas vieta viņu mājsaimniecībā. Kā norāda dabas draugi, kas atsaucās šim aicinājumam – lai šķirotu atkritumus mājās, nav nepieciešams iegādāties speciālus lielus atkritumu konteinerus – pilnībā pietiek ar kasti vai maisu vieglajam iepakojumam un stiklam, kā arī hermētiski slēdzamu spaini vai kastroli, kurā likt bioloģiski noārdāmos atkritumus.

Lasīt vairāk...

Izveidots Daiņa Īvāna Atmodas laika runu videoierakstu apkopojums

No 15. novembra Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) digitālo resursu vietne “emuzejs.lnvm.lv” papildināta ar jaunu video ierakstu sēriju “Vārda spēks Trešajā atmodā”. Tajā apkopotas žurnālista un publicista, pirmā Latvijas Tautas frontes priekšsēdētāja un Latvijas Republikas Augstākās padomes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Daiņa Īvāna Trešās atmodas laikā teikto runu video rekonstrukcijas.

Lasīt vairāk...

Slimnīcās stacionēto Covid-19 pacientu skaits sarucis līdz 1464; saņemta informācija par 37 mirušajiem

Otrdien slimnīcās stacionēti 137 pacienti ar Covid-19, vēsta Nacionālais veselības dienests (NVD). Šobrīd kopā stacionāros ārstējas 1464 personas, kas ir par 66 mazāk nekā dienu iepriekš. Pacientu vidū ir 1232 personas ar vidēji smagu slimības gaitu un 232 ar smagu slimības gaitu. Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīts 161 Covid-19 pacients – kopā 20 337.

Lasīt vairāk...

Plāno noteikt kriminālatbildību par viltota Covid-19 sertifikāta iegūšanu un izmantošanu

Saeimas Juridiskā komisija trešdien galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus, ar kuriem paredzēts noteikt kriminālatbildību par viltota sadarbspējīga vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāta iegūšanu vai glabāšanu. Tāpat iecerēts noteikt kriminālatbildību par citai personai izsniegta sadarbspējīga sertifikāta izmantošanu, informēja Saeimas preses dienestā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.