Menu
 

Piektdiena, 13 Augusts 2021

Kariņš uzdevis izvērtēt būvnieku karteļa lietas ietekmi uz esošajiem un plānotajiem projektiem

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis Ekonomikas ministrijai (EM) sadarbībā ar Finanšu, Tieslietu, Kultūras, Izglītības un zinātnes un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām izvērtēt būvnieku karteļa lietas lēmuma ietekmi uz esošajiem un plānotajiem būvniecības projektiem, kā arī valsts budžetu, aģentūrai LETA pavēstīja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Lasīt vairāk...

Jūnijā tūristu mītnēs turpināja pieaugt vietējo viesu skaits

2021.gada jūnijā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 122,3 tūkst. ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 4,1% mazāk nekā 2020.gada jūnijā un par 68,9% vairāk nekā maijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 213,7 tūkst. nakšu, kas ir par 11,8% mazāk, salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, un par 51,9% vairāk nekā maijā.

Lasīt vairāk...

Foto: Atklāts atjaunotais Ķemeru vēsturiskais parks

Piektdien, 13.augustā, atklāts atjaunotais un pārbūvētais Ķemeru vēsturiskais parks – valsts nozīmes kultūras un arhitektūras piemineklis. Atjaunošanas darbi veikti vairāk nekā 20 hektāru platībā, saglabājot parka kultūrvēsturiskās un ainaviskās vērtības, kā arī parka pamatfunkcijas, kas nodrošina rekreācijas iespējas visām iedzīvotāju paaudzēm.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai jums ir gadījies apmaldīties mežā vai purvā?

"Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība mežā apmaldījušos cilvēku meklēšanā bija nepieciešama divas reizes", "Saņemta informācija par mežā apmaldījušos cilvēku", "Glābējiem izdevies atrast mežā apmaldījušos sirmgalvi" – šādi paziņojumi vasaras nogalē un rudenī, kad mežos un purvos ir sācies ogu un sēņu lasīšanas laiks, tiek saņemta vai ik nedēļu. Šogad ugunsdzēsēji glābēji ir steigušies jau uz 33 izsaukumiem, lai palīdzētu cilvēkiem, kas apmaldījušies mežā. Pērn bija 84 šādi gadījumi. Iemesli, kādēļ cilvēki apmaldās, ir dažādi: kāds aizraujas ar sēņošanu vai ogošanu un nepamana, kur aizgājis, cits uzticas ierīcēm, bet tās izlādējas, vēl kāds devies sēņot vai ogot nepazīstamā vietā.

Lasīt vairāk...

Par kukuļa došanu ārstam un vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju aizturētas septiņas personas (papildināta)

Valsts policija šomēnes aizdomās par kukuļa došanu ārstam, vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju, par to pieprasot un saņemot materiālu labumu, ir aizturējusi septiņas personas, tajā skaitā arī medicīnas personālu. Vienā gadījumā kāda persona ir ārstam piedāvājusi kukuli par vakcinācijas imitāciju. Savukārt pārējos gadījumos izmeklēšanā ir noskaidrots, ka personas lielākoties darbojušās grupā un katrai personai ir bijusi sava loma. Izmeklēšana kriminālprocesos turpinās, norāda Valsts policijā.

Lasīt vairāk...

Nodarbinātības padome uzsver jauniešu tehniskās izglītības kvalitātes un mūžizglītības aktualitāti

Šonedēļ Ekonomikas ministrijā uz kārtējo sēdi sanāca Nodarbinātības padome, kurā ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, labklājības ministrs Gatis Eglītis un šo ministriju, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas augstākās amatpersonas pārrunāja aktuālos iedzīvotāju nodarbinātības un izglītības jautājumus, vēsta ministrijā.

Lasīt vairāk...

Ēdiet reņģes un par Baltijas lašiem un lucīšiem nesapņojiet! (1.daļa)

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior" regulāri iepazīstina piekrastniekus ar nozīmīgākiem Baltijas jūras un Rīgas līča zivju krājumiem, to stāvokli, attīstības tendencēm un iespējamām nozvejas prognozēm turpmākajam laikam. Cik droši būs zivju krājumi jūrā, tik atbildīgi zvejnieki varēs prognozēt paši savu, savas ģimenes un uzņēmuma attīstības perspektīvu. Ko sola rudens zvejas sezona – to pārrunājām ar institūta "Bior" Zivju resursu pētniecības departamenta vadītāju Didzi Ustupu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.