Menu
 

Svētdiena, 09 Decembris 2018

Pētījums: Pusei Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētku tēriņi aizēno svētku sajūtu

Ziemassvētku gaidīšanas laiks izsenis saistās ar mierpilnu laika pavadīšanu kopā ar mīļajiem, tomēr arvien biežāk šīs pirmssvētku noskaņas nomāc pārcentīgi dāvanu meklējumi un iepirkšanās drudzis. Teju puse jeb 48% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem atzīst, ka Ziemassvētku tēriņi izraisa stresu, aizēnojot patieso svētku sajūtu, liecina "Swedbank" Finanšu institūta veiktā iedzīvotāju aptauja.

Lasīt vairāk...

Pāvils Brūvers. Adventa laika četras sveces

Esam vareni nosvinējuši Latvijas simtgadi, nu iestājies tāds kā pēcsvētku atslābums. Šķiet, tas stipri skāris arī mūsu jaunievēlēto Saeimu, kas īsti nevar un nevar sasparoties uz nepieciešamo darbu darīšanu. Tā vien šķiet, ka arī Ziemsvētkus un jauno gadu sagaidīsim bez jaunās valdības. Varbūt, ka tā arī ir labi. Ir iesācies Adventa laiks. Tas ir laiks klusām pārdomām, kurās iekļaujam gan sevi, gan savu apkārtni, bet galvenokārt attiecības ar citiem un Dievu.

Lasīt vairāk...

NVA: Prasmju nodošanas pasākumi atklāj gados vecāku darbinieku potenciālu

Vairāk nekā trešdaļa Latvijas darba tirgū nodarbināto ir vecumā virs 50 gadiem, un viņu gadu gaitā gūtā profesionālā pieredze ir liela vērtība. Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus – uzņēmumus, valsts un pašvaldības iestādes – izmantot šo darbinieku uzkrātās zināšanas un prasmes, rīkojot mentoringa jeb prasmju un zināšanu nodošanas pasākumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.